ΚεντρικήΠεριβάλλον

Εντυπωσιακές σπάνιες εικόνες από χιλιάδες δελφίνια ακροβάτες 

6/11/2023

Το δελφίνια του είδους Stenella longirostris είναι μικρά σε μέγεθος δελφίνια που ζουν σε παράκτια τροπικά νερά σε όλο τον κόσμο κινούμενα σε μεγάλες ομάδες. Είναι διάσημο για τις ακροβατικές του ικανότητες και για αυτό έχουν ονομαστεί δελφίνια spinner, δηλαδή περιστρεφόμενα δελφίνια. Κάνουν εντυπωσιακά άλματα στα οποία μπορούν να περιστρέφουν περισσότερες από τέσσερις φορές το σώμα τους στον αέρα.

Παρά το γεγονός ότι τα δελφίνια αυτά κινούνται ομαδικά το οπτικό υλικό που υπάρχει για αυτά είναι πολύ περιορισμένο. Στα ανοικτά της Κόστα Ρίκα εντοπίστηκε μια πολύ μεγάλη ομάδα δελφινιών spinner από τον κινηματογραφιστή άγριας ζωής Μάθιου Γκόρντον και κατέγραψε τα εκπληκτικά τους άλματα. Αυτές οι σπάνιες εικόνες θα αποτελέσουν μέρος ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή στους ωκεανούς που θα προβληθεί από το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

«Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσουμε αυτά τα δελφίνια. Περάσαμε πολλές μέρες στη θάλασσα όπου διανύσαμε εκατοντάδες χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και δεν μπορούσαμε καν να τα βρούμε. Αλλά όταν τα βρήκαμε τότε συνέβη η μαγεία» λέει ο Γκόρντον.

Μόλις εντόπισε το κοπάδι το τηλεοπτικό συνεργείο τοποθέτησε εκεί ένα ρομποτικό δελφίνι σε ρόλο κατασκόπου και χρησιμοποίησε ένα drone με μορφή πτηνού για να καταγράφει εικόνες των δελφινιών από ψηλά.

Το βίντεο δείχνει τα δελφίνια να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω διαφόρων ήχων όπως τα επονομαζόμενα κλικ και σφυρίγματα.

Φαίνεται να συγκεντρώνουν άλλα δελφίνια από πιο απομακρυσμένες περιοχές του ωκεανού σηματοδοτώντας την παρουσία τους με άλματα. Το κοπάδι το οποίο σε κάποια στιγμή αποτελούνταν από χιλιάδες δελφίνια κινήθηκε σε μια περιοχή περίπου δέκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δήμο Περιστερίου

xristiana

Φωτιά στη Δαδιά: Σώθηκαν και μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την Άγρια Ζωή δύο μωρά Ασπροπάρη

xristiana

Tips για να παραμένει το μακιγιάζ σου σταθερό το καλοκαίρι

xristiana