ΚεντρικήΟμορφιά

Πέντε συμβουλές για να βοηθήσεις τα μάτια σου με τους μαύρους κύκλους

19/6/2024

Οι μαύροι κύκλοι αποτελούν ένα πρόβλημα στην περιοχή κάτω από τα μάτια που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην κληρονομικότητα ή στο μέγεθος των αιμοφόρων αγγείων της περιοχής, τα οποία μπορεί πολλές φορές να «γράφουν» πιο σκούρα σε ένα κατά τα άλλα ολόλευκο δέρμα. Ακόμη όμως κι αν σε μεγάλο βαθμό οι μαύροι κύκλοι δύσκολα «σβήνουν», υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βοηθήσεις την κατάσταση. Να λοιπόν πέντε συμβουλές που κάνουν τη διαφορά.

Κοιμήσου επαρκώς

Βεβαιώσου ότι κοιμάσαι 7-9 ώρες κάθε βράδυ. Η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται χλωμό, κάνοντας τους μαύρους κύκλους ακόμη πιο εμφανείς. Ανασήκωσε επίσης το κεφάλι σου με ένα επιπλέον μαξιλάρι για να αποτρέψεις τη συγκέντρωση υγρών κάτω από τα μάτια σου.

Μείνε ενυδατωμένη και διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή

Πίνε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο. Βάλε στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε βιταμίνες C και E, που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του δέρματός σου. Απόφυγε την υπερβολική κατανάλωση αλατιού και καφεΐνης, που μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση και πρήξιμο.

Χρησιμοποίησε κρύες κομπρέσες

Εφάρμοσε κρύες κομπρέσες ή παγωμένες φέτες αγγουριού στα μάτια σου για περίπου 10-15 λεπτά. Το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει το πρήξιμο και τη σκοτεινή σκιά που δημιουργείται στην περιοχή.

Περιποίηση δέρματος και προϊόντα

Χρησιμοποίησε μια καλή κρέμα ματιών που περιέχει συστατικά όπως ρετινόλη, βιταμίνη C, υαλουρονικό οξύ ή πεπτίδια. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη θρέψη του δέρματος, στη βελτίωση της παραγωγής κολλαγόνου και στη μείωση της μελάγχρωσης με την πάροδο του χρόνου.

Προστασία από τον ήλιο

Εφάρμοσε αντηλιακό καθημερινά, ακόμα και γύρω από τα μάτια, και φόρεσε γυαλιά ηλίου για να προστατεύσεις το ευαίσθητο δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει τους μαύρους κύκλους αυξάνοντας τη μελάγχρωση.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 7/12

xristiana

Πώς να απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια των χεριών και των ποδιών

xristiana

Πώς να προστατεύσεις τα νύχια σου καθώς μεγαλώνεις

xristiana