ΚεντρικήΜαγειρική

Αγκινάρες με κουκιά

14/6/2024

Υλικά

  • ⅓ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 8 αγκινάρες
  • 600 γρ. φρέσκα κουκιά
  • 7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι και 1 στυμμένο λεμόνι. Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.

Βήμα 2ο

Ζεσταίνουμε σε μια πλασοτέ κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 3-4 λεπτά το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις αγκινάρες και τα κουκιά και σοτάρουμε ελαφρώς. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Βήμα 3ο

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4ο

Διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε με το μείγμα τα αγκιναροκούκια. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο κλειστό μάτι για 10 λεπτά, να δέσει η σάλτσα με τη θερμοκρασία της εστίας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

Καρκίνος προστάτη: Ο ρόλος του βάρους σε νεαρή ηλικία

xristiana

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Για Την Αταξία Του Φρίντριχ

xristiana

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για άτομα με αναπηρίες

xristiana