ΚεντρικήΚοινωνικά

To Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη!

8/5/2024

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη με εξερευνήσεις για όλη την οικογένεια! Παιδιά και γονείς περπατούν τους δρόμους της πόλης της Θεσσαλονίκης, εξερευνούν, παίζουν και ανακαλύπτουν την ιστορία και τον πολιτισμό της.

Οι πολιτιστικές διαδρομές είναι ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, μνημεία, φυσικά τοπία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος με στόχο να γνωρίσουμε τον τόπο μας μέσα από το παιχνίδι. Διαβάζουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, εξερευνούμε μνημεία και δημόσια κτίρια, λύνουμε γρίφους και αποκρυπτογραφούμε μυστικά. Φέτος, οι πολιτιστικές μας διαδρομές έρχονται με νέες εξερευνήσεις και αποστολές για παιδιά και γονείς. Είστε έτοιμοι για νέες περιπέτειες παρέα με νέους ήρωες και ιστορίες;

Αυτό τον μήνα ακολουθούμε τον Θεό των Θεών σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

Ο βασιλιάς των θεών ταξιδεύει εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη! Ο λόγος; Μα.. επειδή χάθηκαν όλοι οι θεοί από του Ολύμπου την κορυφή! Ένας δυνατός βόρειος άνεμος φύσηξε για τα καλά στον Όλυμπο και από τότε όλοι οι θρόνοι έμειναν αδειανοί. Ελάτε μαζί μας σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην πόλη της Θεσσαλονίκης! Με τη βοήθεια του Δία, λύνουμε γρίφους, εξερευνούμε μνημεία και ανακαλύπτουμε τους 12 θεούς του Ολύμπου. Δώδεκα θεοί μας περιμένουν κρυμμένοι σε δώδεκα σημεία στην πόλη! Είστε έτοιμοι;

Η πολιτιστική διαδρομή «Το κυνήγι των 12 Θεών» απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 4 ετών και άνω. Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 08 Μαΐου (06.00μμ – 08.00μ) και την Πέμπτη 09 Μαΐου (11.00πμ – 01.00μμ) με σημείο εκκίνησης το Πάρκο στην Αριστοτέλους – Αγίου Δημητρίου!

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης στο mail thess@exploration.gr ή στο τηλέφωνο +30 6948 822 622.

Και… η εξερεύνηση στην πόλη ξεκινά!

► Info

Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 (06.00μμ – 08.00μ)
Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 (11.00πμ – 01.00μμ)
Σημείο εκκίνησης το Πάρκο στην Αριστοτέλους – Αγίου Δημητρίου!

Περισσότερες πληροφορίες:
Exploration Children’s Museum
www.exploration.gr | info@exploration.gr

Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

Παιδίατρος προειδοποιεί: Τα παιδιά όσο έχει καύσωνα να είναι σε σκιερό περιβάλλον – Η ακτινοβολία επιδρά στον εγκέφαλο

xristiana

Πουλόβερ + Τζιν: 4 συνδυασμοί για stylish εμφανίσεις

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Δίδυμε, θα δυσκολευτείς να πάρεις αποφάσεις σε θέματα εργασίας»

xristiana