ΚεντρικήΚοινωνικά

May Swap: Ανταλλαγη ρουχων και βιβλιων και εργαστηριο με βασικες τεχνικες πλεξιματος

2/5/2024

May Swap: Ανταλλαγη ρουχων και βιβλιων και εργαστηριο με βασικες τεχνικες πλεξιματος Σάββατο 11 Μαΐου 2024, 11:00 – 14:00 Goethe-Institut Athen Ομήρου 14-16.

Γνωρίζατε ότι σχεδόν 26 κιλά ρούχων αγοράζονται ανά άτομο και σχεδόν 11 κιλά ρουχισμού απορρίπτονται κάθε χρόνο; Το 87% αυτών αποτεφρώνεται ή καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής και μόνο λιγότερο από το 1% ανακυκλώνεται.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της γρήγορης μόδας, όπου τα ρούχα παράγονται και πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, αυξάνει όλο και περισσότερο την καταναλωτική μανία. Υπάρχει ανάγκη για επανεξέταση της βιώσιμης χρήσης των ρούχων. Προς αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να συμβάλουμε και εμείς.

Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους στο May Swap – μια ημέρα αφιερωμένη στην δωρεάν ανταλλαγή ρούχων. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε νέα ζωή στα παλιά ρούχα μας, κάνουμε κάτι καλό για το περιβάλλον και εξοικονομούμε χρήματα. Και επειδή η ανταλλαγή είναι μια διασκεδαστική διαδικασία, θα σας προσφέρουμε την δυνατότητα και ανταλλαγής βιβλίων. Η ημέρα Swap θα πλαισιωθεί επίσης με ένα εργαστήριο με βασικές τεχνικές πλεξίματος για βελονάκι.

Σας περιμένουμε στο Swap για να ανταλλάξετε ρούχα και βιβλία δίνοντας τους έτσι μια νέα ευκαιρία ζωής. Φέρτε επίσης μαζί σας κλωστές πλεξίματος από το σπίτι σας.

Λάβετε υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:
1. Παρακαλούμε να φέρετε το πολύ 5 αντικείμενα ανά κατηγορία (ρούχα και βιβλία).
2. Επιτρέπεται να φέρετε μαζί σας μόνο πλυμένα και καλά διατηρημένα είδη ρουχισμού.
3. Δεν γίνονται δεκτά παιδικά ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες ή μαγιό.
4. Πάρτε στο σπίτι σας μόνο όσα χρειάζεστε για δική σας χρήση. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Βιβλιοθήκη των Αντικειμένων.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de

Related posts

Συγκέντρωση – συναυλία για τον Παλαιστινιακό λαό το Σάββατο στο Ηράκλειο

xristiana

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό 𝐁𝐚𝐳𝐚𝐚𝐫

xristiana

ΑΔΜΗΕ: Πώς θωρακίζεται το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας μέχρι το 2034

xristiana