ΚεντρικήΟμορφιά

’00s μακιγιάζ: Τα trends που επιστρέφουν για το καλοκαίρι & πώς θα τα υιοθετήσετε

25/5/2024

Είναι γεγονός. Μερικές από τις μεγαλύτερες τάσεις μακιγιάζ από τις αρχές της δεκαετίας του ’00 επιστρέφουν δυναμικά. Από τα catwalks αυτής της σεζόν μέχρι τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, όλες οι celebrities φαίνεται να κάνουν flashback στα makeup trends που μας έρχονται από τα ’00s αλλά με μια φρέσκια, σύγχρονη ματιά, και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό. Συγκεντρώσαμε εδώ τις πιο ενδιαφέρουσες ιδέες που είδαμε μέχρι στιγμής και που σίγουρα θα δούμε να παίζουν δυνατά αυτό το καλοκαίρι -και όχι μόνο.

«Παγωμένη» σκιά

Το φετινό MET Gala έδειξε πως η άνοιξη και το καλοκαίρι θα έχουν πολλά «παγωμένα» eye looks. Είδαμε την τάση σε celebrities όπως η Rita Ora, η Sabrina Carpenter και η Naomi Campbell, οι οποίες εμφανίστηκαν στο χαλί του MET Gala με ψυχρές αποχρώσεις στα μάτια. Το μυστικό για να γίνει αυτή η τάση πιο «φορέσιμη» είναι να εφαρμόσετε έναν ψυχρό τόνο σκιάς με λαμπερό φινίρισμα στην εσωτερική γωνία των ματιών, για να «ανοίξετε» και να φωτίσετε το βλέμμα σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ψυχρό highlighter εάν δε διαθέτετε τέτοιου είδους σκιές.

Statement περίγραμμα στα χείλη

Στα ’00s το περίγραμμα των χειλιών έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν πιο έντονο, πράγμα που σήμαινε ότι πολλές γυναίκες τότε επέλεγαν αρκετά σκούρες αποχρώσεις στα μολύβια χειλιών. Αυτή η τάση έχει σίγουρα αναβιώσει τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά αν θέλετε να την κάνετε πιο σύγχρονη, μπορείτε να διαλέξετε ένα κραγιόν ή ένα lip gloss που μπλεντάρεται ομοιόμορφα και συνδυάζεται άψογα με το lip liner. Έτσι, η διαφορά ανάμεσα στο μολύβι και το κραγιόν θα είναι κομψά εμφανής.

Ροζ ρουζ

Το ροζ ρουζ είναι in αυτήν τη στιγμή, αλλά γνωρίζατε ότι αυτή η τάση ήταν τεράστια και στη δεκαετία του ’00; Πλέον, προτιμήστε κρεμώδη ή υγρά ρουζ σε αποχρώσεις του ροζ, για να χαρίσετε στα μάγουλά σας ένα φρέσκο και λαμπερό look.

Glitter

Οι παλέτες σκιών με glittery φινίρισμα, το glitter στο σώμα και τα σούπερ λαμπερά βερνίκια νυχιών μεσουρανούσαν στα ’00s. Εάν θέλετε να φέρετε την τάση στο σήμερα και να αποφύγετε ένα υπερβολικά λαμπερό αποτέλεσμα, διαλέξτε ένα μέρος του προσώπου σας για να προσθέσετε λίγη λάμψη και κρατήστε τα άλλα σημεία πιο διακριτικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να εφαρμόσετε μια σκιά ματιών με shimmer και να αφήσετε το υπόλοιπο πρόσωπο πιο «ήσυχο».

Ματ επιδερμίδα

Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, αυτή η τάση είναι κομμένη και ραμμένη για εσάς και θα τη φοράτε όλο το καλοκαίρι. Το κόλπο για να κάνετε το ματ foundation σας να έχει μια πιο σύγχρονη και φρέσκια οπτική, είναι να αφήσετε το δέρμα σας να λάμψει φυσικά, αντί να το «φορτώσετε» με πολλή πούδρα για να γίνει τελείως ματ. Εστιάστε μόνο εκεί που βγαίνει περισσότερη λιπαρότητα εφαρμόζοντας μια translucent powder -συνήθως είναι η ζώνη Τ.

Λεπτά φρύδια

Ναι, τα λεπτά φρύδια επιστρέφουν. Τα είδαμε στη Bella Hadid και προβλέπεται να αποτελούν μεγάλο trend τους  επόμενους μήνες. Αν θέλετε να τα τολμήσετε, καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν brow expert, που θα σας ενημερώσει για το αν ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σας και θα σας τα δημιουργήσει πιο σωστά.

Λαμπερά χείλη

Τα lip gloss και τα lip oils θα έχουν την τιμητική τους φέτος. Πείτε «ναι» στις αποχρώσεις των μούρων και στο απαλό ροζ και αποκτήστε τα πιο ζουμερά χείλη που είχατε ποτέ.

Έντονο eyeliner

Σύμφωνα με τα makeup looks που είδαμε στα φετινά fashion shows, το έντονο eyeliner επιστρέφει δυναμικά το 2024. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, οπότε μη φοβάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικές αποχρώσεις και υφές. Αντί για το κλασικό eyeliner, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό μολύβι ματιών και να το μπλεντάρετε με ένα πινέλο, για να αποκτήσετε αυτό το σέξι «μουτζουρωμένο» αποτέλεσμα.

Bronzer

Πριν το contouring γίνει μεγάλη τάση, το bronzer ήταν in στα ’00s. Αναμφίβολα, μπορεί να χαρίσει ένα υπέροχο μπρονζέ αποτέλεσμα στο δέρμα, γι’ αυτό εντάξτε το οπωσδήποτε στα καλοκαιρινά μακιγιάζ σας. Εφαρμόστε το bronzer ψηλά στο μέτωπο, στη γραμμή των μαλλιών, στα ζυγωματικά και περάστε το απαλά πάνω από τη μύτη για το τέλειο sunkissed αποτέλεσμα.

Μπλε σκιά

Ναι, η μπλε σκιά ματιών επέστρεψε! Τολμήστε να τη φορέσετε στα καλοκαιρινά πάρτι και τις συναυλίες και κάντε statement εμφανίσεις. Ωστόσο, κρατήστε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας πιο «ήσυχο», για να αφήσετε τη σκιά να κλέψει την παράσταση.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πικραλίδα: Το συστατικό που θα λατρέψει η επιδερμίδα σου

xristiana

Skincare: Το λάθος που αφυδατώνει την επιδερμίδα μας

xristiana

Δήμος Αθηναίων: Υπαίθρια Ομαδική Εικαστική Έκθεση Κατά Της Ενδοοικογενειακής Και Έμφυλης Βίας

xristiana