ΚεντρικήΚοινωνικά

Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης στην 86η Δ.Ε.Θ.-Ημέρες Μνήμης Μικρασίας

14/9/2022

Οι αδεφοί Τσαχουρίδη δίνουν τον παλμό την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 21:30 από το stage δίπλα στο Τόξο της νότιας εισόδου, της 86ης Δ.Ε.Θ. συμμετέχοντας στο μουσικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και τον Πόντο.

Με ρυθμούς και μελωδίες… ξεκινάμε!
Συμμετέχουν:
-Η Μαίρη Δούτση και
-η πρότυπη χορευτική ομάδα «ΕΚΝΕΥΣΙΣ»
Παρουσιάζει: Η Ζήνα Κουτσελίνη

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης: Η φετινή χρονιά έχει έναν ιδιαίτερο, επετειακό, χαρακτήρα για τη χώρα μας, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και εν γένει του Ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής, ο οποίος αποτελεί συστατικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας.

Γνωστοί και αγαπημένοι οι δύο καλλιτέχνες, ο Κωνσταντίνος & ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, στο κοινό της Δ.Ε.Θ. θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα, που θα μας συγκινήσει, θα μας ψυχαγωγήσει και θα μας διασκεδάσει.

Οι αδερφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, παρουσιάζουν μια επετειακή μουσική παράσταση με θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, βασισμένη στη μουσική μας παράδοση. 1922-2022…

Ένας αιώνας μνήμης, πόνου, νοσταλγίας αλλά και αστείρευτης δημιουργικής δύναμης των ανθρώπων που καθόρισαν το μέλλον της Ελλάδας, με τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών, που συντελέστηκε το 1922, με χιλιάδες «ξεριζωμένων» να φεύγουν πρόσφυγες, αναζητώντας καινούργια πατρίδα.

Η παράσταση, «ζωντανεύει τη μνήμη μας», προκαλώντας συγκίνηση. Σμύρνη, Τραπεζούντα και Κωνσταντινούπολη, τα τρία σπουδαία κέντρα του, συνεχίζουν να εμπνέουν, δημιουργώντας ένα σπάνιο μουσικό αμάλγαμα, που μέσα από επιλεγμένα τραγούδια, παρουσιάζεται επί σκηνής.

Τη σκυτάλη από τους αδερφούς Τσαχουρίδη θα πάρουν την αμέσως επόμενη ημέρα ο Γιώργος Νταλάρας και η Εστουδιαντίνα, για να τιμήσουν τη δεύτερη Ημέρα Μνήμης της Μικρασίας και του Πόντου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με όλες τις συναυλίες της 86ης Δ.Ε.Θ. ΕΔΩ:

Οι δύο καλλιτέχνες συνεχίζουν να μας χαρίζουν αξέχαστα μουσικά ταξίδια, με πολλά κρυμμένα μεράκια και με το πάθος και την ποιότητα που τους χαρακτηρίζουν.

Βράδια με φεγγάρι, βράδια δροσερά, ενώνοντας τις φωνές μας και τις ψυχές μας! Μουσικές, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, μελωδίες που δημιουργήθηκαν από εμάς για εσάς όλους αυτούς τους μήνες και τώρα έρχονται να χρωματίσουν τις στιγμές μας.

Η πορεία των αδερφών Τσαχουρίδη είναι γνωστή και η συμβολή τους στη διάδοση της εθνικής μουσικής είναι σημαντική, μέσα από τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ αλλά και ατομικές εμφανίσεις τους σε όλο τον κόσμο.
Και όπως γράφουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους: Η Μουσική είναι μία 7 νότες στη Δύση και 7 νότες στην Ανατολή.

Το μουσικό σχήμα «Ψυχή και Σώμα» που δημιούργησαν τα δύο αδέρφια πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και το εξωτερικό, με την ποντιακή λύρα να αγκαλιάζει ένα παγκόσμιο μουσικό ρεπερτόριο και να αναδεικνύει τις απεριόριστες μουσικές δυνατότητες του οργάνου.

Παντρεύοντας το παλιό με το νέο και το άγνωστο με το γνωστό ο Κωνσταντίνος και o Ματθαίος Τσαχουρίδης επικοινωνούν μοναδικά με το κοινό, ξεδιπλώνοντας μνήμες & ξεκλειδώνοντας καρδιές.

Πληροφορίες

Συναυλία Αφοι Τσαχουρίδη (Ημέρες Μνήμης Μικρασίας & Πόντου) 86η ΔΕΘ – Θεσσαλονίκη
Τόξο ΧΑΝΘ
Εγνατίας 154, κέντρο, Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:30

Ημέρες και ώρες λειτουργίας Δ.Ε.Θ.:
Σάββατο 10 – Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022
Καθημερινές: 16:00 – 22:00
Σάββατο & Κυριακή: 10:00 – 22:00

Ώρα Έναρξης Συναυλιών Δ.Ε.Θ. 2022 στις 21:30

Εισιτήρια Δ.Ε.Θ (Ισχύει και για τις Συναυλίες Δ.Ε.Θ.)
Γενική Είσοδος 8,00€
Παιδιά έως 4 Ετών Free
Παιδικό Εισιτήριο (4-10 Ετών) 5,00€
Οικογενειακό Εισιτήριο Τεσσάρων (4) Ατόμων 25,00€

Χρήσιμες πληροφορίες:
-Για άτομα ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα η είσοδος είναι δωρεάν.
-Το μειωμένο εισιτήριο για τα παιδιά ισχύει εφόσον υπάρχει συνοδεία ενήλικα.
-Για παιδιά έως 4 ετών η είσοδος επιτρέπεται μόνο με συνοδεία ενήλικα.

Διοργανωτής:
www.helexpo.gr
Εγνατία 154, 546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 291111
email: exhibitions@helexpo.gr

Πηγή: https://www.thessalonikiguide.gr

Related posts

Καρκίνος του ήπατος: Πώς ενοχοποιούνται αναψυκτικά και ροφήματα με ζάχαρη

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια και στην πλατεία Ελευθερίας

xristiana

Φιλανθρωπική Εκδήλωση Από Το ΕΚΗ Με Την Στήριξη Της Περιφέρειας Κρήτης

xristiana