ΚεντρικήΟμορφιά

Φυσικό μακιγιάζ μετά τα 40: Έτσι θα αναδείξεις το beauty look σου σβήνοντας τουλάχιστον 10 χρόνια από το πρόσωπό σου!

27/5/2024

Το natural makeup είναι ιδανικό για τις γυναίκες άνω των 40, καθώς αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά, προσφέροντας μια νεανική και δροσερή εμφάνιση χωρίς να φαίνεται υπερβολικό ή να προσθέτει χρόνια στην επιδερμίδα σου.

Όσο για την επιτυχία του… αυτή έχει να κάνει με την επιλογή των σωστών προϊόντων και τεχνικών που θα αφήσουν το πρόσωπό σου φρέσκο και νεανικό αναδεικνύοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά σου. 

  • Η ενυδάτωση και η προετοιμασία είναι το κλειδί. Η βάση για ένα όμορφο μακιγιάζ ξεκινά από τη σωστή προετοιμασία του δέρματος. Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και προστατευμένο από την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης, εφάρμοσε ένα primer που θα γεμίσει τις λεπτές γραμμές και θα δημιουργήσει μια λεία βάση για το μακιγιάζ.
  • Επέλεξε μια ελαφριά βάση. Προτίμησε ένα ελαφρύ foundation ή μια BB/CC cream που προσφέρουν κάλυψη χωρίς να επιβαρύνουν το δέρμα. Τα προϊόντα με ενυδατικές ιδιότητες και SPF είναι ιδανικά για το ώριμο δέρμα. Εφάρμοσε το προϊόν με ένα σφουγγαράκι ή πινέλο, ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου και άπλωσέ το προς τα έξω για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Χρησιμοποίησε μια διάφανη πούδρα. Εφάρμοσε μια διάφανη πούδρα για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ και να μειώσεις τυχόν γυαλάδες αποφεύγοντας όμως τις υπερβολές που μπορεί να τονίσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
  • Προτίμησε ρουζ σε απαλές αποχρώσεις. Επέλεξε ρουζ σε φυσικές αποχρώσεις του ροζ ή του ροδακινί που δίνουν μια υγιή λάμψη. Για τα μάτια, χρησιμοποίησε σκιές σε γήινες αποχρώσεις και απόφυγε τις πολύ σκούρες ή πολύ λαμπερές σκιές που μπορούν να τονίσουν τις γραμμές γύρω από τα μάτια.
  • Τα καλοσχηματισμένα φρύδια πλαισιώνουν τέλεια το πρόσωπο και χαρίζουν μια νεανική όψη. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι ή μια σκιά φρυδιών για να γεμίσεις τα κενά και να δώσεις σχήμα.
  • Τα απαλά και διακριτικά χείλη θα αναδείξουν το beauty look σου. Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με ένα κραγιόν ή lip gloss σε φυσικές αποχρώσεις που ενυδατώνει και δίνει λάμψη στα χείλη. Απόφυγε τα ματ κραγιόν που μπορούν να κάνουν τα χείλη να φαίνονται ξηρά.

Με αυτές τις συμβουλές, μπορείς να δημιουργήσεις ένα φυσικό μακιγιάζ που αναδεικνύει τη φυσική σου ομορφιά και σε κάνει να νιώθεις όμορφη και λαμπερή κάθε μέρα σε κάθε ηλικία.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μωβ μέδουσες: Η θαλάσσια χελώνα στη Νάξο που έγινε διάσημη μέσα από ένα βίντεο όπου τις καταβροχθίζει

xristiana

Σειρά Διαδικτυακών Εργαστηρίων: Greening the Museums

xristiana

Νέα Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

xristiana