ΚεντρικήΟμορφιά

Μάσκαρα: Πείτε «αντίο» στα panda eyes μια για… πάντα!

18/5/2024

Έξυπνα tips από τους experts για να αποφύγετε τις μουτζούρες της μάσκαρα.

Η μάσκαρα ολοκληρώνει κάθε makeup look, κάνει πιο σέξι το βλέμμα και προσδίδει πόντους γοητείας σε κάθε γυναίκα. Ωστόσο, μετά από ώρες, μπορεί να «λιώσει» και να δημιουργήσει αυτές τις αντιαισθητικές μουτζούρες γύρω από τα μάτια.

Επειδή το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να καταλήξετε με panda eyes μέσα στη μέρα, οι makeup artists έχουν τις λύσεις που δίνουν σταθερότητα στη μάσκαρα για ώρες!

#1

Περιορίστε τη λιπαρότητα

Η λιπαρότητα είναι ο «εχθρός» της μάσκαρα. «Τα φυσικά έλαια του δέρματός μας ή τα κρεμώδη προϊόντα που εφαρμόζονται γύρω από τα μάτια, μπορούν να κάνουν τη χρωστική ουσία της μάσκαρα να «μεταφερθεί» στο δέρμα, ακόμη και αφού στεγνώσει» εξηγεί η Nikki Wolff, η global creative director της KVD Beauty. Επίσης, ακόμη και στην περίπτωση που η επιδερμίδα σας δεν είναι φυσικά λιπαρή, ο ιδρώτας και οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν τη μάσκαρα να «τρέξει» και να δημιουργήσει ανεπιθύμητες μουτζούρες.

Πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ των ματιών σας, η celebrity makeup artist και brand ambassador της Maybelline, Keita Moore, προτείνει να καθαρίζετε πρώτα το πρόσωπό σας, ώστε να περιορίσετε τη λιπαρότητα. Έπειτα, εφαρμόστε την ενυδατική σας -να μην είναι πολύ παχύρρευστη- και προσπαθήστε να μην ακουμπήσει την περιοχή των ματιών και τις βλεφαρίδες σας. Συνεχίστε με την κρέμα ματιών, η οποία πρέπει να είναι λεπτόρρευστη, oil-free και να απορροφάται γρήγορα, όπως συνιστά ο celebrity makeup artist Luis Casco. Μόλις ολοκληρώσετε με τη ρουτίνα περιποίησης τους δέρματός σας, περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθούν καλά τα προϊόντα.

#2

Πείτε «ναι» στο primer

Σύμφωνα με τη Keita Moore, η εφαρμογή του primer στα μάτια -και κάτω από αυτά- είναι το μυστικό, για να αποφύγετε τις μουτζούρες, καθώς το primer θα εμποδίσει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας να διεισδύσουν στη μάσκαρα -ή στο eyeliner- κι έτσι δε θα μουτζουρωθείτε καθόλου. Αφού απλώσετε το primer, φιξάρετε την περιοχή κάτω από τα μάτια με λίγη setting powder, για να «κλειδώσετε» το primer.

#3

Εφαρμόστε σωστά τη μάσκαρα

Ήρθε η ώρα της μάσκαρα! Οι makeup artists τονίζουν να ξεκινήσετε με καθαρές βλεφαρίδες. «Αν οι βλεφαρίδες σας έχουν υπολείμματα από μάσκαρα, είναι πιο πιθανό να μουτζουρωθείτε μόλις εφαρμόσετε περισσότερη» αναφέρει ο Luis Casco. Γι’ αυτό, λοιπόν, αν φορούσατε προηγουμένως μάσκαρα και θέλετε να την ανανεώσετε, κάντε πρώτα ένα καλό ντεμακιγιάζ ματιών με ένα νερό micellar κι έπειτα εφαρμόστε τις νέες στρώσεις μάσκαρα. Εάν χρησιμοποιείτε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σας κι εξακολουθείτε να «παλεύετε» με τις μουτζούρες, μια λύση είναι να την εφαρμόσετε από τη ρίζα των κάτω βλεφαρίδων, αλλά να μην τη φτάσετε μέχρι τις άκρες -έτσι, η μάσκαρα δε θα αγγίξει το δέρμα της κάτω περιοχής των ματιών και τελικά δε θα μουτζουρωθείτε.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αισθάνεστε πιο κουρασμένοι μετά την αλλαγή της ώρας; Δείτε πού οφείλεται

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Κολπική μαρμαρυγή: Οι βασικές αιτίες της καρδιακής επιπλοκής (εικόνες)

xristiana