ΚεντρικήΟμορφιά

Έχεις σγουρά μαλλιά; Με αυτά τα κόλπα θα αποκτήσεις υπέροχες ελαστικές και σωστά ενυδατωμένες μπούκλες!

27/5/2024

Τα σγουρά μαλλιά μπορεί να δείχνουν όμορφα και εντυπωσιακά όμως η αλήθεια είναι ότι προϋποθέτουν ιδιαίτερη φροντίδα για να διατηρηθούν υγιή και καλά ενυδατωμένα.

Πώς θα το κάνεις αυτό; Ακολουθώντας μερικές εύκολες και έξυπνες συμβουλές οι οποίες θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις υπέροχες, ελαστικές μπούκλες που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.(δες και για το Wash-and-Go, το χτένισμα που όλες θα θέλουν να δοκιμάσουν

Έχεις σγουρά μαλλιά; Με αυτά τα κόλπα θα αποκτήσεις υπέροχες ελαστικές και σωστά ενυδατωμένες μπούκλες!
  • Μην αμελείς την ενυδάτωσή τους. Τα σγουρά μαλλιά είναι φυσικά πιο ξηρά από τα ίσια, καθώς τα φυσικά έλαια δυσκολεύονται να φτάσουν στις άκρες των μαλλιών. Χρησιμοποίησε μια πλούσια ενυδατική μάσκα μία φορά την εβδομάδα και ένα leave-in conditioner δυο φορές την εβδομάδα, στην περίπτωση που τα λούζεις 3 φορές. Επίσης, προσπάθησε να χρησιμοποιείς σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα που δεν αφυδατώνουν τα μαλλιά.
    Εφάρμοσε φυσικά έλαια. Το λάδι καρύδας, το argan oil και το καστορέλαιο είναι εξαιρετικά για την ενυδάτωση των σγουρών μαλλιών. Εφάρμοσε λίγο λάδι στις άκρες των μαλλιών σου μετά το λούσιμο για να προσθέσεις επιπλέον υγρασία και λάμψη.Απόφυγε τη θερμότητα των εργαλείων styling. Προσπάθησε να περιορίσεις τη χρήση εργαλείων θερμότητας, όπως σεσουάρ, πρέσα ή ψαλίδι μαλλιών. Η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τα σγουρά μαλλιά και να τα κάνει πιο ξηρά και εύθραυστα. Σε διαφορετική περίπτωση φρόντισε να εφαρμόζεις πριν ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν όταν τα χρησιμοποιείς.Στέγνωσέ τα με τον κατάλληλο τρόπο. Χρησιμοποίησε μια πετσέτα μικροϊνών ή ένα παλιό μπλουζάκι για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου. Αυτά τα υλικά είναι πιο απαλά και μειώνουν το φριζάρισμα σε σχέση με τις παραδοσιακές πετσέτες. Επίσης, άφησε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά όσο το δυνατόν περισσότερο.Χτένισέ τα σωστά. Χρησιμοποίησε μια χτένα με φαρδιά δόντια ή τα δάχτυλά σου για να τα χτενίσεις ενώ είναι βρεγμένα και έχεις εφαρμόσει conditioner.
  • Με αυτές τις συμβουλές, οι σγουρές σου μπούκλες θα παραμείνουν ελαστικές, ενυδατωμένες και γεμάτες ζωντάνια, ενώ η σωστή φροντίδα των μαλλιών σου θα αναδείξει την φυσική τους ομορφιά και θα σου χαρίσει αυτοπεποίθηση.

    Πηγή: https://www.youweekly.gr

    Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

    Related posts

    Διήμερο Christmas Bazaar Από Τη Φιλοζωική Ομάδα Αδέσποτα Όνειρα

    xristiana

    Ξεσπάσματα ακμής: Οι λόγοι που μπορεί να τα δημιουργούν

    xristiana

    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» Από Το ΕΚΠΑ

    xristiana