ΚεντρικήΟμορφιά

3 αποδεδειγμένοι τρόποι να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης χωρίς νυστέρι

25/6/2023

Οι επεμβατικές θεραπείες θα αποτελούν πάντα τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να “σβήσετε” χρόνια από το πρόσωπό σας. Αν ωστόσο δεν νιώθετε ακόμα έτοιμη να κάνετε κάτι τέτοιο ή απλά δεν θέλετε να καταφύγετε σε τέτοιες μεθόδους αντιγήρανσης, τότε οι τρεις παρακάτω τρόποι μείωσης των σημαδιών γήρανσης είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για την εμφάνισή σας:

Περιποίηση Προσώπου | 3 τρόποι να μειώσετε αποδεδειγμένα τα σημάδια γήρανσης

Ενζυμική ή χημική απολέπιση

Μπορεί οι ρυτίδες να είναι το πρώτο σημάδι γήρανσης, που έρχεται στο νου, ωστόσο δεν είναι το μόνο. Η θαμπή, τραχιά όψη της επιδερμίδας και οι καφέ κηλίδες είναι μερικά ακόμα πολύ συχνά σημάδια του χρόνου. Για να τα μειώσετε και να επαναφέρετε τη λάμψη της επιδερμίδα σας, εντάξτε στη ρουτίνα σας μία με δύο φορές την εβδομάδα την απολέπιση με φυσικά ένζυμα ή AHA, όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ. Αγαπημένες επιλογές αποτελούν η Exfoliating Enzyme Mask σε μορφή ελαφριάς πούδρας της Sisley Paris, αλλά και το Ready Steady Glow Daily AHA Tonic της REN (sephora.gr).

Ρετινόλη

Γνωστή και ως “το θαύμα του skincare”, η ρετινόλη εξακολουθεί να αποδεικνύεται το πιο αποτελεσματικό δραστικό συστατικό στη μάχη με το χρόνο, γεγονός που κάνει την ένταξη μιας κρέμας, ενός ελαίου ή ενός ορού με βιταμίνη Α, όπως το Retinol Β3 Serum της La Roche Posay (στα φαρμακεία) και το A-Gloei™Maretinol Oil της Drunk Elephant (sephora.gr), στη ρουτίνα περιποίησης προσώπου αδιαπραγμάτευτη.

Αφού απορροφηθεί από τον οργανισµό, µετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, το οποίο επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι με τον καιρό οι ρυτίδες λειαίνονται, οι δυσχρωμίες μειώνονται και το δέρµα δείχνει πιο ενυδατωµένο και λαµπερό.

Ηλεκτρικό facial

Τα ηλεκτρικά facials αποτελούν τη νέα εμμονή των πιο διάσημων celebrities του Hollywood, όπως η Margot Robbie και η Jennifer Lopez. Αν και στο παρελθόν αποτελούσαν θεραπείες που γίνονταν αποκλειστικά στα κέντρα αισθητικής, σήμερα μπορούν να γίνουν και στο σπίτι χάρη σε καινοτόμα skincare gadgets, όπως το Bear Mini της FOREO (sephora.gr).

Αυτή η συσκευή τόνωσης προσώπου διαθέτει 5 εντάσεις μικροτρευμάτων και παλμούς T-Sonic που βοηθούν με την καταπολέμηση των σημείων γήρανσης. Εξοπλισμένο με τεχνολογία αντι-σοκ, μετρά την αντοχή του δέρματος σας στην ηλεκτρική ενέργεια και προσαρμόζει ανάλογα την ένταση των μικρορευμάτων για να εξασφαλίσει τα βέλτιστα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. 

Αν και ιδιαίτερα μικρό στο μέγεθος, αυτό το πανίσχυρο gadget βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων του προσώπου και δρα σε στοχευμένες περιοχές όπως το περίγραμμα του προσώπου, τα μάγουλα, το λαιμό και το μέτωπο με ακρίβεια. Αποτελεί τον τέλειο at home τρόπο για να καθυστερήσετε την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών και να επιδιορθώσετε ήδη υπάρχοντα σημάδια γήρανσης.

Bonus Tips

-Η καλύτερη θεραπεία είναι πάντα η πρόληψη, γι’ αυτό μην παραλείπετε την καθημερινή εφαρμογή, αλλά και την επακόλουθη ανανέωση του αντηλιακού κατά τη διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τις ακτίνες UVΑ, που ευθύνονται για τη γήρανσή της, και φυσικά από τις ακτίνες UVB, που ευθύνονται για τα ηλιακά εγκαύματα.

-Για ακόμα περισσότερη λάμψη στην επιδερμίδα, μείωση των καφέ κηλίδων και ενίσχυση της προστασίας, που παρέχει το αντηλιακό, εντάξτε στη ρουτίνα σας ένα προϊόν περιποίησης με βιταμίνη C.

Πηγή: https://www.harpersbazaar.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

DIY Time! Το απόλυτο matcha smoothie μπορεί να γίνει η πιο αναζωογονητική μάσκα μαλλιών

xristiana

Αιμοδοσία Στον Άγιο Νικόλαο Αρετσούς

xristiana

Οι κρυφοί κίνδυνοι των τεχνητών γλυκαντικών (video)

xristiana