ΚεντρικήΟμορφιά

Η θαυματουργή DIY μάσκα προσώπου που αξίζει να δοκιμάσετε

12/5/2024

Οι DIY μάσκες προσώπου ήταν, είναι και θα είναι ένας αγαπημένος εναλλακτικός τρόπος να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας. Και, συνήθως, οι συζητήσεις γύρω από αυτές τις «σπιτικές συνταγές ομορφιάς» καταλήγουν στο αν τελικά «κάνουν δουλειά».

Η αισθητικός των celebrities, Joanna Vargas, έδωσε θετική απάντηση αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα ότι οι μάσκες προσώπου με μαγειρική σόδα κάνουν θαύματα και είναι απίστευτα εύκολο να τις φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι. Μ

άλιστα, δε δίστασε να μοιραστεί και τη δική της συνταγή για μια πανεύκολη μάσκα προσώπου, για την οποία θα χρειαστείτε μόλις δύο υλικά, και είναι ιδανική για ακνεϊκές επιδερμίδες ή για δέρματα που έχουν πολλά μαύρα στίγματα.

Η DIY μάσκα προσώπου της Joanna Vargas

Υλικά:

  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. σ. νερό

Αναμείξτε τα δύο υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά, για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εάν είναι πολύ πηχτό το μείγμα σας, προσθέστε περισσότερο νερό και αν είναι πολύ ρευστό, προσθέστε περισσότερη μαγειρική σόδα (Προσοχή: Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε περισσότερα από δύο κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα).

Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας και κάνοντας απαλό μασάζ.

Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά -μπορεί να αισθανθείτε ένα ελαφρύ «μυρμήγκιασμα»-, πράγμα που είναι φυσιολογικό. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα. Εφαρμόστε την ενυδατική σας, για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Σύμφωνα με τη Joanna Vargas, μπορείτε να επαναλάβετε τη συγκεκριμένη μάσκα προσώπου 2 φορές τον μήνα.

Τα οφέλη της μαγειρικής σόδας

  • Η μαγειρική σόδα είναι μια χημική ένωση που έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες.
  • Αποτελεί ένα γνωστό συστατικό σε καθαριστικά και απολεπιστικά προϊόντα που στοχεύουν στη θεραπεία της ακμής. «Όταν η μαγειρική σόδα αναμιγνύεται με νερό, είναι φοβερή για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα. Μπορείτε να εφαρμόσετε τη μάσκα στη μύτη -όπου παρατηρούνται τα περισσότερα μαύρα στίγματα- μετά το ντους και θα φύγουν αμέσως» μοιράζεται η Joanna Vargas.
  • Περιορίζει τη λιπαρότητα κάνοντας πιο ματ το δέρμα.

Tip: Ακόμα και αν μια σπιτική συνταγή ομορφιάς αποτελείται από φυσικά υλικά και μόνο, καλό θα είναι πριν την εφαρμόσετε σε όλο το πρόσωπο να κάνετε μια δοκιμή σε μια μικρή περιοχή της επιδερμίδας σας στο εσωτερικό του καρπού σας για να βεβαιωθείτε πως δεν έχετε κάποια αλλεργία. Ειδικά αν έχετε ευαίσθητο ή ακνεϊκό δέρμα, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας πριν χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε σε skincare.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Χτίζοντας Ανθρώπινες Σχέσεις Μεταξύ Μας, Με Τη Γειτονιά, Με Την Κοινότητα, Με Την Κοινωνία!

xristiana

«Ο μάστορας των λουλουδιών» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

xristiana

Τηλεφωνικός διάλογος µάνας µε γιο που σπουδάζει σε πανεπιστήµιο της περιφέρειας

xristiana