ΚεντρικήΟμορφιά

Μήπως χρησιμοποιείτε πιο πολλά προϊόντα skincare απ’ ότι πρέπει;

13/1/2023

Αν το παρακάνετε με τα προϊόντα skincare, ίσως να θέλετε να το ξανασκεφτείτε για το καλό της επιδερμίδας σας αλλά και για το πορτοφόλι σας. Θα μπορούσατε να σπαταλάτε τα χρήματά σας σε καλλυντικά περιποίησης που δεν χρειάζεστε. Επιπλέον, μπορεί να φράξετε τους πόρους σας.

Και προϊόντα όπως τα ρετινοειδή μπορεί να έχουν ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα. Η υπερβολική εφαρμογή ενέχει τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος. Σύμφωνα με τη χημικό και εκπαιδευτικό επιστημών Michelle Wong, τα συστατικά στην αρχή θα απορροφηθούν στα ανώτερα στρώματα του δέρματός σας.Δείτε επίσης: Απαθή παιδιά: Πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε;

Με την πάροδο του χρόνου, θα απορροφηθούν αργά στα κατώτερα στρώματα. Και όταν τα ανώτερα στρώματα είναι κορεσμένα, οποιοδήποτε επιπλέον δεν θα προσθέσει πολλά. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή κάποιου προϊόντος πέντε φορές την ημέρα δεν πρόκειται να αποφέρει πολύ περισσότερα οφέλη από ότι μία.

Ρετινοειδή

Η δερματολόγος Dr. Karyn Grossman συνιστά να τοποθετείτε μια μικρή κουκκίδα στην παλάμη. Στη συνέχεια να βάλτε μικροσκοπικές ποσότητες στο μέτωπο, τα μάγουλα, τη μύτη και το πηγούνι.

Συμβουλεύει να αρχίστε να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν ρετινόλης μόνο ένα ή δύο βράδια την εβδομάδα στην αρχή και προχωρήστε σε μεγαλύτερη συχνότητα. Εκτός αν το προϊόν έχει σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτει ολόκληρη την περιοχή, θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ποσότητα όπως η άκρη ενός στυλό.

Ενυδατικές κρέμες, toner και οροί

Ακόμη και οι ενυδατικές κρέμες, απαιτούν επίσης προσεκτική εφαρμογή. «Οι πολύ παχιές στρώσεις μπορεί να οδηγήσει σε ακμή ή άλλα θέματα με την απόφραξη του δέρματος», σημειώνει ο δερματολόγος Dr. Jeremy Fenton.

Το toner μπορεί να είναι ξηραντικό για την επιδερμίδα. «Χρησιμοποιήσετε αρκετό προϊόν για να υγρανθεί ένα μπαλάκι βαμβακιού. Έπειτα περάστε το πάνω από τις επιθυμητές περιοχές», επισημαίνει η δερματολόγος Δρ Courtney Rubin.

«Οι οροί δεν απαιτούν πολύ προϊόν για να είναι αποτελεσματικοί», εξηγεί η δερματολόγος Dr. Nkem Ugonabo. «Συνήθως χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες για ολόκληρο το πρόσωπο. Συνιστώ να το εφαρμόζετε με τα χέρια σας, αντί να χρησιμοποιείτε το σταγονόμετρο και να το ακουμπάτε απευθείας στο πρόσωπό σας», προσθέτει.

Αντηλιακό

Η μόνη εξαίρεση σε αυτές τις οδηγίες είναι το αντηλιακό, το οποίο απαιτεί πιο έντονη εφαρμογή απ’ ό,τι πιθανώς συνειδητοποιείτε. Οι περισσότεροι άνθρωποι εφαρμόζουν μόνο το 25 έως 50% της συνιστώμενης ποσότητας αντηλιακού.

«Για το σώμα, απλώστε περίπου ένα σφηνάκι και χρησιμοποιήστε μια κουταλιά σε μέγεθος κέρματος στο πρόσωπο», τονίζει ο δερματολόγος Dr. Hadley King. Το αντηλιακό είναι το μόνο προϊόν με το οποίο δεν μπορείτε να το παρακάνετε. Προστατεύετε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Πρέπει να το εφαρμόζετε ξανά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τέσσερις τροφές που βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης

xristiana

Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν πρωτοποριακή εξέταση καπνιστών για τον καρκίνο του πνεύμονα

xristiana

Ενημερωτικές Ιατρικές Ομιλίες Για Τις Γυναίκες

xristiana