News ΑΜΕΑΚεντρική

Κατάλυμα στη Θάσο προσφέρει δωρεάν διαμονή σε ΑμεΑ

13/1/2023

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κρατήσεις για το 2023.

Στη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο υπάρχει ένα κατάλυμα που προσφέρει δωρεάν διαμονή για πέντε διανυκτερεύσεις σε οικογένειες που έχουν τουλάχιστον ένα μέλος τους με ειδικές ανάγκες. «Το 2019 ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας των διαμερισμάτων και αποφάσισα να προχωρήσω σ’ αυτήν την πρωτοβουλία για να τιμήσω τον πατέρα μου, ο οποίος είναι ΑμΕΑ, για την όλη στήριξη που μου έχει προσφέρει τόσα χρόνια» δηλώνει στο GRTimes.gr η Ζωγραφούλα Δαλάκα ιδιοκτήτρια των διαμερισμάτων.

Η ίδια, με μεταπτυχιακές σπουδές στα τουριστικά επαγγέλματα και εργαζόμενη αρκετά χρόνια σε ξενοδοχειακές μονάδες, σε διάφορα πόστα, αποφάσισε το 2019 να κάνει τη δική της επιχείρηση: 7 διαμερίσματα, εκ των οποίων τα δυο στο ισόγειο για να έχουν πρόσβαση άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η δωρεάν διαμονή ισχύει από την 1η Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου 2023. Όπως επισημαίνει η αντιμετώπιση που έχουν οι προσκεκλημένοι τους είναι «σαν να είναι VIP, δεν θέλουμε, σε καμία περίπτωση, να αισθάνονται διαφορετικά». Τα καταλύματα με την ονομασία Celeste Apartments βρίσκονται σε απόσταση μόλις 40 μ. από τη διάσημη Χρυσή Ακτή (1 λεπτό με τα πόδια) και όπως εξηγεί η ιδιοκτήτρια «τουλάχιστον την πρώτη και τη δεύτερη χρονιά που φιλοξένησα τέτοια άτομα, ήταν η πρώτη τους φορά που έκαναν διακοπές κοντά στη θάλασσα».

Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει αγκαλιαστεί από τα μέλη του Forum Thassos, μιας κοινότητας που αποτελείται από 125.000 μέλη. Σ’ότι αφορά τη φετινή σεζόν του 2023 ήδη έχουν γίνει κρατήσεις από δυο οικογένειες Ρουμάνων, ενώ αναμένεται άλλη μια από ελληνική οικογένεια.

Σημειώνουμε ότι για το 2019, πρώτη χρονιά λειτουργίας των καταλυμάτων, φιλοξενήθηκαν τρεις οικογένειες, το 2020 και το 2021 χρονιές εν μέσω πανδημίας 4 και 5 οικογένειες αντίστοιχα, και πέρσι 4 οικογένειες.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Εντομοκτόνα: Ποιες νευροαναπτυξιακές διαταραχές προκαλούν στα παιδιά

xristiana

Με ποιο τρόπο ωφελούν το μικροβίωμα του εντέρου και το ανοσοποιητικό μας οι φίλοι μας

xristiana

Το μαγικό τρενάκι των Χριστουγέννων καταφθάνει στο Δήμο Μαρκοπούλου!

xristiana