ΚεντρικήΟμορφιά

Δεν θέλεις να κάνεις botox; Τότε αγόρασε κρέμες ματιών με αυτό το αντιγηραντικό συστατικό!

15/5/2024

Όλοι έχουμε ακούσει για την ικανότητα της ρετινόλης να χαρίζει στο δέρμα μια νεανική, φρέσκια όψη. Ωστόσο πολλοί δεν της δίνουν την εκτίμηση που της αξίζει πραγματικά.

Και αυτό γιατί το πολύτιμο αυτό συστατικό αναγεννά τα κύτταρα και βοηθά το πρόσωπό σου να παραμείνει σφριγηλό αποτρέποντας λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση, ειδικά στην περιοχή των ματιών.

Δεν θέλεις να κάνεις botox; Τότε αγόρασε κρέμες ματιών με αυτό το αντιγηραντικό συστατικό!

Η ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και στη θεραπεία των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων γύρω από τα μάτια διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για την επίμαχη περιοχή, που έχει χάσει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά της χαρίζοντας μια νεανική όψη χωρίς ωστόσο να έχεις το παγωμένο αποτέλεσμα που θα είχες εάν έκανες botox.

Λίγα λόγια για τη δράση του

Η ρετινόλη είναι ένας τύπος βιταμίνης Α που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγιή όψη της επιδερμίδας. Η βιταμίνη Α σε μορφή ρετινόλης συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την ελαστικότητα και τη δομή του δέρματος.

Η πρόσληψή της μπορεί να ληφθεί από τη διατροφή, μέσω τροφών όπως: ο σολομός, το σπανάκι, το καρότο, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ ακόμη θα τη βρεις σε διάφορες φόρμουλες αντιγηραντικών προϊόντων για το πρόσωπο αλλά και τα μάτια. Έτσι, μπορείς να αξιοποιήσεις το πολύτιμο αυτό συστατικό ως μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας.

Σημείωσε ότι το δέρμα στην περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπο και, επομένως, πιο επιρρεπή σε ερεθισμό και ξηρότητα που μπορεί να προκύψει από τη χρήση ρετινόλης. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο εάν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία θα πρέπει να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου.

Πώς να το εφαρμόσεις σωστά

Χρησιμοποίησέ την κρέμα κάθε δεύτερη νύχτα για να δώσεις στο δέρμα σου χρόνο να προσαρμοστεί. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, εφάρμοσε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη προστασίας SPF 30 ή και μεγαλύτερο, καθώς το πρόσωπό σου θα είναι πιο ευαίσθητο στις βλάβες από τις ακτίνες UV.

Η ρετινόλη συνδυάζεται επίσης καλά με άλλες δραστικές ουσίες όπως η βιταμίνη C. Ωστόσο το κλειδί για την αποφυγή ερεθισμών όταν χρησιμοποιείς κρέμες ματιών με ρετινόλη είναι η κατάλληλη υγρασία. Γι’αυτό και ένα ενυδατικό προϊόν με συστατικά όπως: ceramides, υαλουρονικό οξύ και σκουαλάνιο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση κάθε ερεθισμού ή ξηρότητας που μπορεί να προκαλέσει η ρετινόλη.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η πρωινή σωματική δραστηριότητα σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού

xristiana

Μήπως λούζετε τα μαλλιά σας με λάθος τρόπο; Δείτε τι λένε οι ειδικοί

xristiana

Γιορτή της ξιφασκίας στο Δήμο ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

xristiana