ΚεντρικήΟμορφιά

Μήπως λούζετε τα μαλλιά σας με λάθος τρόπο; Δείτε τι λένε οι ειδικοί

10/9/2022

Οκομμωτής σας απ’ ότι γνωρίζουμε είναι ο άνθρωπος σας. Εκείνος που σας βοηθά να γίνετε άλλος άνθρωπος αλλά και ο πιο πιστός σας φίλος. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τις celebrities άλλωστε που δεν πάνε πουθενά χωρίς τον προσωπικό τους hairstylist.

Κάθε φορά που βγαίνετε από το κομμωτήριο τα μαλλιά σας είναι άψογα, λαμπερά και με υγιή όψη. Κάτι που δεν καταφέρνετε να πετύχετε μόνες στο σπίτι.

Το πιθανότερο είναι να μην προσέχετε το τριχωτό της κεφαλής αλλά και τα μαλλιά σας όπως το πρόσωπο σας για παράδειγμα.

Όσον αφορά στην περιποίηση του δέρματος ακολουθείτε μια ιεροτελεστία με τα μαλλιά σας όμως δεν ακολουθείτε την ίδια φιλοσοφία. Συνήθως επιλέγετε γρήγορα και χωρίς πολύ σκέψη τα προϊόντα περιποίησης και λούζεστε μέσα σε λίγα λεπτά. Κάποιες από εσάς δεν γνωρίζετε τον τύπο των μαλλιών σας και κατά συνέπεια τις ανάγκες τους.

Και αυτό είναι καταστροφικό σύμφωνα με τους κομμωτές. Επίσης τα σωστά προϊόντα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον τύπο αλλά και με τον τρόπο που περιποιείστε.

Αν χρησιμοποιείτε αρκετές φορές την εβδομάδα συσκευές θερμότητα ή αν αγαπάτε πολύ τα προϊόντα styling θα πρέπει να εφαρμόζετε διαφορετικά προϊόντα από μία γυναίκα που δεν ταλαιπωρεί καθόλου την τρίχα. 

Οι hairstylists λοιπόν σας αποκαλύπτουν όλα όσα πρέπει να κάνετε:

Αν τα μαλλιά σας είναι αφυδατωμένα: Αυτό σημαίνει πως παρουσιάζουν ξηρότητα και έντονη θαμπάδα ειδικά στις άκρες.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα αναδόμησης, ενυδάτωσης και θρέψης με γάλα καρύδας και φυτικά έλαια στη σύνθεση τους.  Παράλληλα θα πρέπει να απλώνετε πολύ συχνά έλαια στις άκρες, σε νωπά ή στεγνά μαλλιά.

Κατεστραμμένα μαλλιά από το συχνό φορμάρισμα με συσκευές θερμότητας: Το σεσουάρ και τα σίδερα ισιώματος και για μπούκλες αφαιρούν από την τρίχα τις φυσικές πρωτεΐνες με αποτέλεσμα να τα ξηραίνουν και να σπάνε.

Αυτό σημαίνει πως τόσο το σαμπουάν και το κοντίσιονερ θα πρέπει να είναι κατάλληλα για επανόρθωση της τρίχας. Τα προϊόντα με μέλι και γιαούρτι είναι ότι καλύτερο αφού επαναφέρουν τη χαμένη λάμψη και θρέφουν την τρίχα σε βάθος.

Βαμμένα μαλλιά: Balayage, highlights και μόνιμη βαφή ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά σας. Ακόμη κι αν δεν επαναλαμβάνετε την επεξεργασία κάθε μήνα.

Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά αφού πρόκειται για ενισχυμένες φόρμουλες που προστατεύουν τόσο την τρίχα όσο και το χρώμα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το πιο σημαντικό μέρος για να χρησιμοποιήσετε το conditioner στα μαλλιά

xristiana

Δήμος Ελασσόνας: Εθελοντική Αιμοδοσία

xristiana

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΓΟ 4 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΩΔ. ΟΠΣ 5011444 (Ε.Π. «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020»)

xristiana