ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ο αφρικανικός ελέφαντας το πιο δυνατό ζώο του πλανήτη με βάση την τεχνητή νοημοσύνη

22/4/2024

Κατάφερε και νίκησε την τίγρη στον… τελικό μιας μεγάλης μάχης.

Ο αφρικανικός ελέφαντας είναι το πιο δυνατό ζώο του πλανήτη που νικά σε δύναμη ακόμα και μια άγρια ​​τίγρη της Σιβηρίας σε μια προσομοίωση μάχης. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν προηγμένη τεχνολογία AI για να ανακαλύψουν ποιο από τα άγρια ζώα της φύσης είναι ο πραγματικός βασιλιάς της ζούγκλας.

Και ο ελέφαντας, το πιο δυνατό ζώο στη Γη, κατέκτησε την κορυφή σε ένα εικονικό τουρνουά 256 ζώων – νικώντας την τίγρη στον τελικό. Χρησιμοποίησε τους χαυλιόδοντές του, το ύψος των τεσσάρων μέτρων και το βάρος του των 10 τόνων, για να νικήσει έναν κροκόδειλο του αλμυρού νερού, που κατέλαβε την τρίτη θέση, ένα κολοσσιαίο καλαμάρι και έναν αφρικανικό πύθωνα.

Ένας ιπποπόταμος ήρθε τέταρτος στον περίεργο διαγωνισμό AI, ακολουθούμενος από μια λεοπάρδαλη και έναν καρχαρία τίγρη, όπως μεταδίδει η TheSun. Μια πολική αρκούδα έλαβε την έβδομη θέση. Ο ειδικός σε θέματα άγριας ζωής, Dr. Dheer, δήλωσε στο περιοδικό «Science Illustrated»: «Το τεράστιο μέγεθος του ελέφαντα, σε συνδυασμό με τη δύναμη και την ευφυΐα του, τον έχει από καιρό τοποθετήσει στην κορυφή του ζωικού βασιλείου».

Το Animal Match-up που κανόνισε τις «μάχες» είπε: «Η προσομοίωσή μας σχεδιάστηκε σχολαστικά, χρησιμοποιώντας το chatGPT API για να αναλύσει τα διακριτικά χαρακτηριστικά κάθε ζώου – μέγεθος, βάρος, δύναμη, ταχύτητα, επιθετικές και αμυντικές ικανότητες. Δημιουργήσαμε μια αρένα όπου αυτά τα υπέροχα πλάσματα συγκρούστηκαν με την πιο κοντινή προσέγγιση στα σενάρια του πραγματικού κόσμου».

Το περιοδικό είπε για τον ελέφαντα: «Εμφανίζοντας απαράμιλλες επιθετικές και αμυντικές ικανότητες, νίκησε με οκτώ νίκες και καμία ήττα, αναδεικνύοντας την κυριαρχία του έναντι των επιδέξιων αρπακτικών».

Περιέγραψε, επίσης, την τίγρη της Σιβηρίας, την οποία χτυπούσε μόνο ο ελέφαντας, ως «σύμβολο αγριότητας και ευκινησίας». Ο κροκόδειλος του θαλασσινού νερού ήταν «ένα υδρόβιο μεγαθήριο», ενώ ο ιπποπόταμος διακρίθηκε για το «παραπλανητικά ισχυρό δάγκωμα και τη χωροκτητική φύση του».

Αλλά ο Dr. Dheer, ο οποίος εργάζεται για το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας, προειδοποίησε: «Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε πώς θα τα πήγαιναν μερικά ζώα μεταξύ τους. Αυτό είναι, σε τελική ανάλυση, ένα πείραμα στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη κάνει εικασίες για το πώς θα εξελίσσονται οι μάχες».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δράσεις Ευαισθητοποίησης Από Τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών Για Την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης Για Τον Αυτισμό

xristiana

Εθελοντικός Καθαρισμός Παραλίας Περαίας

xristiana

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοικτά του Λασιθίου

xristiana