ΚεντρικήΜαγειρική

Μυδοπίλαφο με τραχανά & ντομάτα

10/4/2024

Υλικά

  • 500 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος (τα έχουμε στραγγίσει σε σήτα και έχουμε κρατήσει ½ φλιτζ. από το ζουμί τους)
  • 500 γρ. μύδια με κέλυφος
  • 2 φλιτζ. γλυκό τραχανά (ή ρύζι)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ξερό άσπρο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές ντομάτες τριμμένες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζ. ούζο
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι –ξερό και φρέσκο–, την πιπεριά, το φινόκιο και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε όλα τα μύδια και σβήνουμε με το ούζο.

Βήμα 2ο

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον τραχανά, την τριμμένη ντομάτα, τα ντοματίνια, τα μυρωδικά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το ζωμό από τα μύδια και 3½ φλιτζ. ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.

Βήμα 3ο

Σβήνουμε την εστία, ραντίζουμε το μυδοπίλαφο με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να σταθεί για άλλα 4 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Πηγήhttps://www.vita.gr

Related posts

Συναυλία με τον Μάνο Τρυπιά στην παραλία του Μάλεμε, από τον Δήμο Πλατανιά

xristiana

Ασπρόπυργος: Εκδήλωση «Γερνάμε Ενεργά» Με Αφορμή Την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

xristiana

Εξοικονομώ 2023: Ξεκινά ο β’ κύκλος του προγράμματος – Η προθεσμία για τις αιτήσεις (Οδηγός)

xristiana