ΚεντρικήΟμορφιά

Μπαίνετε στον πειρασμό να κόψετε αφέλειες; Σας λέμε τα υπέρ και τα κατά

23/4/2024

Ξέρουμε πόσο θέλετε, αλλά ξέρουμε και πόσο διστάζετε.

Κείμενο: Έλενα Φάκου

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει μπει έστω μια φορά στον πειρασμό να κόψει αφέλειες, ανεξάρτητα με το αν το έκανε ή όχι. Όταν δούμε μια φωτογραφία με ένα ωραίο κούρεμα που περιλαμβάνει αφέλειες, σκεφτόμαστε αν και κατά πόσο θα μας ταίριαζε, ωστόσο διστάζουμε γιατί πρώτον φοβόμαστε μην τυχόν δεν μας ταιριάζουν και δεύτερον ξέρουμε καλά πως για να ξαναμακρύνουν τα μαλλιά μας θα πάρει αρκετό χρόνο και μερικά δύσκολα στάδια μήκους.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν γυναικεία πρόσωπα στα οποία οι αφέλειες δείχνουν υπέροχες, όπως και ορισμένα στα οποία δεν πάνε τόσο πολύ. Και ο μόνος τρόπος για να το μάθεις, είναι να το δοκιμάσεις. Επίσης, οι αφέλειες είναι απαιτητικές όσον αφορά την περιποίησή τους, ανάλογα με το είδος τους αλλά και με τον τύπο των μαλλιών της κάθε γυναίκας. Τελικά να τις κόψετε ή όχι; Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς. Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να σας πούμε ποια είναι τα υπέρ και τα κατά.

Τα υπέρ του να κόψετε αφέλειες

Οι αφέλειες μπορούν να προσθέσουν μια φρέσκια πινελιά στο χτένισμα και να ανανεώσουν το στυλ σας. Υπάρχουν πολλά είδη αφελειών (π.χ. πλαϊνές αφέλειες, ευθείες αφέλειες, πυκνές, λεπτές) που μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορους τύπους προσώπου, χτενίσματος και τύπου μαλλιών. Η αλλαγή στο χτένισμα μπορεί να είναι διασκεδαστική και αναζωογονητική, προσφέροντας μια νέα αίσθηση εμφάνισης χωρίς μεγάλες αλλαγές, ειδικά αν είστε σε φάση που χρειάζεστε μια ανανέωση.

Τα κατά του να κόψετε αφέλειες

Οι αφέλειες θέλουν τακτικό κόψιμο και περιποίηση για να διατηρούν το σχήμα και το στυλ τους, δηλαδή είναι ένα απαιτητικό κούρεμα. Σε περίπτωση που δεν είστε διατεθειμένη να δαπανήσετε χρόνο στο styling των μαλλιών σας, τότε μην τις τολμήσετε. Όταν αποφασίσετε να αφήσετε τις αφέλειες να μακρύνουν, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να ξαναμακρύνουν και θα περάσετε από διάφορα πολύ άβολα στάδια μήκους που πραγματικά δεν θα ξέρετε πως να χτενιστείτε, ακόμη κι αν σύμμαχοί σας είναι δεκάδες τσιμπιδάκια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αφέλειες μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του μετώπου και να προκαλέσουν ακόμη και ακμή στην επιδερμίδα σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε αφέλειες χωρίς να τις κόψετε;

Αν θέλετε να αποκτήσετε για κάποια hair looks αφέλειες αλλά χωρίς να κόψετε τα μαλλιά σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια κόλπα ώστε να δημιουργήσετε το εφέ της φράντζας με τα ίδια σας τα μαλλιά ή να δημιουργήσετε αφέλειες με clips. Mε αυτούς τους τρόπους και θα έχετε όταν το θελήσετε το look που επιθυμείτε και θα διατηρήσετε το μήκος των μαλλιών σας.

Ακολουθoύν μερικά βίντεο που δείχνουν πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αφέλειες χωρίς να κόψετε τα μαλλιά σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Στατίνες: Γιατί οι ασθενείς αρνούνται να τις πάρουν – Η απάντηση κρύβεται στα social media

xristiana

Δέρμα: 2 απροσδόκητοι λόγοι που «ξεσπά» όταν αγχωνόμαστε

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 18/8

xristiana