ΚεντρικήΟμορφιά

Ανακαλύπτοντας τα oφέλη του Dry Brushing: Ο φύλακας της υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας

13/4/2024

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια βούρτσα με σκληρή φυσική τρίχα και λίγο χρόνο.

Κείμενο: Έλενα Φάκου

Όλες οι γυναίκες επιθυμούν να έχουν μια απαλή και λεία επιδερμίδα, απαλλαγμένη από σκληρύνσεις και σίγουρα με όσο το δυνατόν λιγότερες επιφάνειες με όψη φλοιού πορτοκαλιού, δηλαδή κυτταρίτιδας.

Δύσκολη η μάχη με τη κυτταρίτιδα, πιο εύκολη αυτής της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να προσπαθήσουμε και για τα δύο. Το βούρτσισμα της επιδερμίδας με μια βούρτσα, η οποία διαθέτει σκληρή φυσική τρίχα, μπορεί να βοηθήσει το σώμα και για την απολέπιση αλλά και για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο ένα βασικό και σημαντικό βήμα της περιποίησης του σώματος.

Τι είναι το Dry Brushing;

Το Dry Brushing είναι μια διαδικασία περιποίησης του δέρματος, που περιλαμβάνει τη χρήση μιας σκληρής ξύλινης βούρτσας, για να τριφτεί το στεγνό δέρμα. Αυτή η διαδικασία έχει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα και την υγεία γενικότερα. Ορισμένα από τα οφέλη του Dry Brushing περιλαμβάνουν:

  •  Απολέπιση: το Dry Brushing βοηθά στην απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και την απολέπιση του δέρματος, βοηθώντας έτσι στην ανανέωση του δέρματος, στην προαγωγή της λάμψης και στην απαλότητα.
  •  Κυκλοφορία: το βούρτσισμα ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού συστήματος, βελτιώνοντας τη θρέψη του δέρματος και την απομάκρυνση των τοξινών.
  •  Μείωση της κυτταρίτιδας: υπάρχουν αναφορές ότι το Dry Brushing μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την αποσυμφόρηση, ακριβώς όπως και το λεμφικό μασάζ που ενισχύει τη μικροκυκλοφορία.
  •  Χαλάρωση: η διαδικασία του βουρτσίσματος μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της επιδερμίδας και στην ανακούφιση από την ένταση. Αν μάλιστα συνοδεύσετε τη διαδικασία με την αιθέρια έλαια και το άναμμα αρωματικών κεριών, μετατρέπετε την εμπειρία σε ένα σπιτικό spa.
  •  Ενίσχυση της αίσθησης ευεξίας: πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το Dry Brushing χαλαρωτικό και απολαυστικό, ενισχύοντας την αίσθηση ευεξίας και ηρεμίας.

Πρέπει να είστε προσεκτικές όταν κάνετε Dry Brushing και να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση στο δέρμα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς ή σπασμένα αγγεία. Επίσης, αποφύγετε το βούρτσισμα πάνω από ευαίσθητες περιοχές ή πάνω από τραυματισμένο δέρμα. Πάντα εφαρμόζετε ελαφριά και ομοιόμορφη πίεση και μην το παρακάνετε, ειδικά αν νιώσετε κάποια πρώτη ενόχληση.

Η διαδικασία του Dry Brushing είναι αρκετά απλή και μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης του δέρματος.

Τα βήματα του Dry Brushing

1. Eπιλέξτε τη σωστή βούρτσα: χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα για το σώμα με φυσικές τρίχες. Οι βούρτσες με μακριές, φυσικές τρίχες είναι ιδανικές για αυτό τον σκοπό.

2. Εφαρμόστε σε στεγνό δέρμα: κάντε το Dry Brushing σε στεγνό δέρμα πριν από το μπάνιο ή το ντους. Αποφύγετε να υγραίνετε τη βούρτσα ή το δέρμα.

3. Ακολουθήστε την κατεύθυνση της κυκλοφορίας: πάντα βουρτσίζετε το δέρμα σας προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας του αίματος, που είναι από κάτω προς τα πάνω, προς την καρδιά.

4. Ασκήστε ελαφριά πίεση: αρχίστε απαλά και στη συνέχεια αυξήστε την πίεση καθώς με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο άνετα. Αποφύγετε την υπερβολική πίεση που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.

5. Αποφύγετε τις ευαίσθητες περιοχές: μην εφαρμόσετε τη βούρτσα σε ευαίσθητες περιοχές του δέρματος ή τις περιοχές με ερεθισμένο δέρμα, όπως πληγές ή εγκαύματα.

6. Ολοκληρώστε με ένα μπάνιο: μετά το Dry Brushing μπορείτε να προχωρήσετε σε ένα ζεστό ντους ή μπάνιο για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα και τα υπολλείματα του βουρτσίσματος.

Είναι σημαντικό να κάνετε απαλές κινήσεις και να ακολουθείτε τη φυσική κατεύθυνση της κυκλοφορίας του αίματος. Η συνεχής πρακτική του Dry Brushing μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της υφής του δέρματος και αίσθηση απαλότητας και λάμψης, καθώς και στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Βούρτσες που μπορείτε να εμπιστευτείτε για τη διαδικασία του Dry Brushing

Οι βούρτσες που ακολουθούν είναι ιδανικές για να εφαρμόσετε την τεχνική του Dry Brushing και να εξασφαλίσετε λεία επιδερμίδα σε όλο το σώμα σας.

Dry body brush – Exfoliating body accessory Sephora Collection

Dry body brush – Exfoliating body accessory Sephora Collection 12,99€

Αυτή η βούρτσα με τις σταθερές και απαλές συνθετικές ίνες χρησιμοποιείται σε στεγνή επιδερμίδα για απολέπιση από τα πόδια μέχρι τον λαιμό.
Τι κάνει: Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα σε στεγνή επιδερμίδα και κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις από τα πόδια μέχρι τον λαιμό, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Το στεγνό βούρτσισμα αφήνει την επιδερμίδα απαλή και μεταξένια.
Τα υπέρ: Η τακτική χρήση αυτής της βούρτσας βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας. Χάρη στην απολεπιστική της δράση, η επιδερμίδα αποκτά πιο ομοιόμορφη όψη.

Cactus Long Handle Brush The Body Shop

Cactus Long Handle Brush The Body Shop 18€

Αυτή η βούρτσα σώματος διαθέτει μακριά λαβή για να φτάνετε πανεύκολα ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Είναι ιδανική για στεγνή χρήση, αλλά και νωπή σε συνδυασμό με το αγαπημένο σας αφρόλουτρο στο ντους. Το βούρτσισμα του σώματος, είτε σε στεγνή είτε σε νωπή επιδερμίδα, βοηθά να ανοίξουν οι κλειστοί πόροι, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, διεγείρει την κυτταρική ανανέωση και τονώνει τη μικροκυκλοφορία. Έτσι, συμβάλλει στην τόνωση και την ανανέωση της επιδερμίδας.

Στεγνή βούρτσα σώματος H&M

Στεγνή βούρτσα σώματος H&M 5,99€`

Στρογγυλή βούρτσα σώματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε στεγνό δέρμα όσο και με σαπούνι και νερό, όταν κάνετε το ντους ή το μπάνιο σας. Η βούρτσα καθαρίζει και απολεπίζει το δέρμα, ενώ παράλληλα προσφέρει ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Σήμερα η πρώτη πανσέληνος του 2024 – Γιατί ονομάζεται «φεγγάρι του λύκου»

xristiana

Ανακουφιστική φροντίδα & βελτίωση της ποιότητας της ζωής – Πού μπορείτε να απευθυνθείτε

xristiana

Ημέρες Καριέρας στο Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη

xristiana