ΚεντρικήΚοινωνικά

Έκθεση «Ολυμπιακές Δάδες 1936-2020» στον Δήμο Περιστερίου – 90 Χρόνια Περιστέρι

10/4/2024

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξενεί την πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση «Ολυμπιακές Δάδες 1936-2020» από τις 20 Απριλίου έως και τις 8 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα τελετών (α’ όροφος) του Δημαρχιακού Μεγάρου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων και δράσεων «90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ».

Ο Δήμαρχος, Ανδρέας Π. Παχατουρίδης, στο μήνυμά του τονίζει ότι: “Η πόλη μας, μια πόλη του Πολιτισμού, μια πόλη φιλάδελφη, που συνεχώς αναπτύσσεται, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή της καθώς και 20 χρόνων ως η Ολυμπιακή πόλη που φιλοξένησε το άθλημα της Πυγμαχίας στη χώρα μας, πρόκειται να διοργανώσει σειρά επετειακών δράσεων με τίτλο «90 Χρόνια Περιστέρι».

Η έκθεση θα μας ταξιδέψει μέσα στον Ολυμπιακό χρόνο, με στόχο να προσφέρει μια ξεχωριστή βιωματική επαφή με το θεσμό της λαμπαδηδρομίας, τη μαγική ενέργεια και μυσταγωγία της μετάβασης της Ολυμπιακής Φλόγας, προς τον εκάστοτε τόπο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και το πνεύμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, το οποίο προωθεί τις αξίες της συνεργασίας, του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ισότητας”.

Τα εκθέματα ανήκουν στη συλλογή του Περιστεριώτη Στράτου Κλήμου, ενός ανθρώπου που με το πάθος του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μάς προσφέρει ένα συγκλονιστικό ταξίδι στη σύγχρονη ιστορία τους.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 20 Απριλίου έως και τις 8 Ιουνίου 2024, ώρες 10:00 – 13:00 & 17:00 – 20:30.

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για τις ομαδικές επισκέψεις (σχολεία, συλλόγους και φορείς), έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα προκράτησης μέσα από τον σύνδεσμο www.depadp.gr

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

To 6ο «Panorama Charity Fun Run 2022»

xristiana

Υπουργείο Υγείας – Προσλήψεις: Σε νοσηλευτές οι μισές νέες θέσεις – Πώς κατανέμονται οι υπόλοιπες

xristiana

Μία Εβδομάδα Για Την Έναρξη Του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας

xristiana