ΚεντρικήΠεριβάλλον

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης

23/4/2024

Το 8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 9 το πρωί, στο περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν σημαντικό θεσμό του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης.

Στη φετινή 8η διοργάνωση φιλοξενούνται περισσότεροι από 25 εκθέτες, εταιρείες και Συστήματα Ανακύκλωσης που θα ενημερώνουν το κοινό για τις διαδικασίες της ανακύκλωσης καθώς και 20 σχολεία τα οποία εκθέτουν δημιουργίες που κατασκεύασαν μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο του μαθήματος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Το Φεστιβάλ αναμένεται να υποδεχθεί, ως επισκέπτες, περισσότερους από 2150 μαθητές από περισσότερα από 40 σχολεία της πόλης, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα διασκεδάσουν σε 13 εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης, ενώ θα παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, την Τετάρτη 24/4 στις 17.30, ενώ θα ακολουθήσει εκδήλωση παρουσίασης της Ευρωπαϊκής αποστολής Climanet με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους Δήμους Αθηναίων, Ιωαννιτών, Κοζάνης, Τρικκαίων, και Λεμεσού, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει το Δίκτυο κλιματικά ουδέτερων πόλεων στην Ελλάδα και Κύπρο.

Την Πέμπτη 25/4 στις 18.00, θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση διαλόγου το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας με τη συμμετοχή φορέων της πόλης και Συστημάτων Ανακύκλωσης.

Την Παρασκευή 26/4 στις 17.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης των πολιτικών του Δήμου Θεσσαλονίκης για Βιώσιμη διατροφή και των προγραμμάτων Food Trail και του Δημιουργικού Δικτύου UNESCO στη διατροφική πολιτική με τη συμμετοχή του σεφ Βασίλη Μουρατίδη, ο οποίος θα παρουσιάσει τεχνικές zero waste μαγειρικής.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο stage του Περιπτέρου 16 της ΔΕΘ.

*Το OTAVOICE.GR συμμετέχει και στηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας το 8ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

«Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό»

xristiana

Κορωνοϊός: Η θεραπεία που μειώνει κατά 54% τον κίνδυνο νοσηλείας

xristiana

Πως αντιδρούν οι λαοί όταν πέφτει μια μύγα στον καφέ!

xristiana