ΚεντρικήΟμορφιά

Serum προσώπου: Πώς χρησιμοποιείται σωστά & ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις κατά την εφαρμογή του;

14/3/2024

Οι οροί προσώπου ή αλλιώς serums είναι ανάλαφρες συμπυκνωμένες συνθέσεις, που συγκεντρώνουν ευεργετικά συστατικά, ειδικά σχεδιασμένα προκειμένου να εισχωρούν πιο εύκολα στο δέρμα. Οι πολύτιμες ιδιότητές τους, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να αντιμετωπίσουν διάφορες ανάγκες της επιδερμίδας, ενώ πλέον έχουν δικαίως ενσωματωθεί στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας.

Τι γίνεται όμως με τη χρήση τους; Πόσο σωστά τους εφαρμόζουμε; Παρακάτω θα δεις μερικές συμβουλές για τους χρησιμοποιείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να έχεις και τα ανάλογα αποτελέσματα αποφεύγοντας τα πιο συνηθισμένα λάθη κατά την εφαρμογή. Serum προσώπου: Δες τι πρέπει να αποφύγεις κατά την εφαρμογή του

Η επιλογή του κατάλληλου serum προσώπου έχει να κάνει με τις ανάγκες που θέλεις να καλύψεις. Γι’ αυτό το λόγο και πρέπει να επικεντρώνεσαι στα συστατικά τους, που αντιμετωπίζουν πολλές και διαφορετικά ανάγκες της επιδερμίδας σου επιλέγοντας κάθε φορά προσεκτικά τη σύνθεση που σου ταιριάζει.

Έτσι, εάν έχεις πανάδες, κηλίδες ή μια ανομοιόμορφη όψη επίλεξε συστατικά όπως το γλυκολικό οξύ ή τα αντιοξειδωτικά. Στην περίπτωση που ταλαιπωρείσαι από κοκκινίλες και ερεθισμούς τα σέρουμ με νιασιναμίδη ή σαλικυλικό οξύ είναι ιδανικά, ενώ για έξτρα ενυδάτωση και θρέψη προτίμησε ορούς με βασικά συστατικά το υαλουρονικό οξύ και πανθενόλη.

Πότε & πώς χρησιμοποιείται σωστά

Τα serums με βιταμίνη C εφαρμόζονται μια φορά την ημέρα, κατά προτίμηση το πρωί, ενώ εκείνα με ρετινόλη ενδείκνυνται για χρήση το βράδυ. Από την άλλη τα serums με υαλουρονικό οξύ και πανθενόλη μπορεί να εφαρμοστούν ακόμη και δυο φορές την ημέρα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θυμήσου ότι τα serums είναι υπερ-συμπυκνωμένες συνθέσεις οπότε θα χρειαστείς ελάχιστη ποσότητα κατά την εφαρμογή, η οποία πρέπει να γίνεται πάντα σε καθαρό πρόσωπο και πριν από την κρέμα και το αντηλιακό σου. Οι ειδικοί δερματολόγοι μάλιστα λένε ότι ακόμη και 2-3 σταγόνες είναι αρκετές προκειμένου να σου χαρίσουν τις πολύτιμες ιδιότητές τους.

Δες τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

  • Απλώνεις περισσότερη ποσότητα από τον ορό και τον εφαρμόζεις με μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι θα έπρεπε πάνω στην επιδερμίδα σου. Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και ερεθισμούς μια και οι οροί προσώπου είναι συμπυκνωμένες συνθέσεις με δραστικά συστατικά.
  • Εφαρμόσεις τον ορό απευθείας στο δέρμα σου από τη συσκευασία του. Ο καλύτερος τρόπος για να τον απλώσεις είναι εφαρμόζοντας μερικές σταγόνες στην παλάμη σου. Στη συνέχεια τις «δουλεύεις» με απαλές κυκλικές κινήσεις και μετά εφαρμόζεις στην επιδερμίδα σου.

    Πηγή: https://www.youweekly.gr

    Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο μακροχρόνιος κίνδυνος αν δουλεύετε εξαντλητικά ωράρια στα 20 και τα 30 σας

xristiana

2 μανικιούρ που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στις γιορτές

xristiana

Τα Νέα Έργα ΣΔΙΤ Με Έμφαση Στην Τοπική Ανάπτυξη Στο 4ο ΣΔΙΤ Forum

xristiana