ΚεντρικήΟμορφιά

Scrub προσώπου: Τα οφέλη και τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις!

20/3/2024

Scrub κάνετε; Αλήθεια θα δεις πολύ διαφορετική την επιδερμίδα σου μετά από αυτό. Και μην σας έρχεται στο μυαλό μόνο το scrub σώματος! Το scrubbing προσώπου είναι μια τεχνική περιποίησης που χρησιμοποιείται για την απολέπιση του δέρματος, την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων και φυσικά την απόκτηση μιας πιο λαμπερής επιδερμίδας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας, συστατικά που χρησιμοποιούνται συνήθως και πολλά οφέλη εάν ακολουθήσετε τη διαδικασία και είστε τυπικές!

Τρόποι για απολέπιση στο πρόσωπό σας:

Φυσική απολέπιση: Περιλαμβάνει τη χρήση ενός scrub με κόκκους ή σωματίδια για την φυσική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Τα κοινά φυσικά απολεπιστικά περιλαμβάνουν ζάχαρη, αλάτι, αλεσμένη βρώμη ή μικροσφαιρίδια. Κάντε απαλό μασάζ με το scrub σε βρεγμένο δέρμα με κυκλικές κινήσεις και μετά ξεπλύνετε.

Χημική απολέπιση: Η χημική απολέπιση περιλαμβάνει τη χρήση οξέων, όπως τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs) ή τα βήτα υδροξυοξέα (BHAs). Τα AHA (όπως το γλυκολικό και το γαλακτικό οξύ) είναι υδατοδιαλυτά και λειτουργούν στην επιφάνεια του δέρματος, ενώ τα BHA (όπως το σαλικυλικό οξύ) είναι λιποδιαλυτά και διεισδύουν βαθύτερα στους πόρους. Αυτά τα οξέα διαλύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βοηθούν στη βελτίωση της υφής του δέρματος.

Συστατικά στο scrub προσώπου:

Φυσικά απολεπιστικά: Συστατικά όπως αλεσμένοι σπόροι (βερίκοκο, αμύγδαλο), πλιγούρι βρώμης ή ζάχαρη είναι κοινά φυσικά απολεπιστικά. Παρέχουν ήπια απολέπιση.

Χημικά απολεπιστικά: Τα άλφα υδροξυοξέα (AHAs) περιλαμβάνουν γλυκολικό οξύ (από ζαχαροκάλαμο) και γαλακτικό οξύ (από γάλα). Τα βήτα υδροξυοξέα (BHAs) όπως το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιούνται επίσης σε scrub προσώπου. Αυτά τα συστατικά διαλύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Ένζυμα: Ορισμένα scrub περιέχουν ένζυμα, όπως η παπαΐνη (από την παπάγια) ή η βρομελίνη (από τον ανανά), τα οποία βοηθούν στη διάσπαση και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Άργιλοι: Ο καολίνης ή ο πηλός μπεντονίτη μπορούν να συμπεριληφθούν στα scrub για τις ιδιότητες απορρόφησης και καθαρισμού του λαδιού.

Αντιοξειδωτικά: Συστατικά όπως το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή η βιταμίνη C μπορούν να προσφέρουν πρόσθετα οφέλη προστατεύοντας το δέρμα από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών.

Οφέλη από το scrub:

Απολέπιση:  Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα οποία μπορούν να κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό και να συμβάλουν σε φραγμένους πόρους.

Βελτιωμένη υφή: Η τακτική απολέπιση οδηγεί σε πιο λεία και απαλή επιδερμίδα.

Αποφράσσει τους πόρους: Ιδιαίτερα, το σαλικυλικό οξύ μπορεί να διεισδύσει και να καθαρίσει τους πόρους, μειώνοντας τα ξεσπάσματα ακμής.

Λάμψη: Αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα, τα scrubs αποκαλύπτουν μια πιο φωτεινή επιδερμίδα.

Ενισχυμένη απορρόφηση προϊόντος: Το απολεπισμένο δέρμα απορροφά καλύτερα τους ορούς και τις ενυδατικές κρέμες.

Διεγείρει την κυκλοφορία: Η απολέπιση μπορεί να προάγει τη ροή του αίματος και τη ζωτικότητα του δέρματος.

Προσοχή:

Προσέξτε να μην κάνετε υπερβολικό τρίψιμο, καθώς μπορεί να ερεθίσει ή να βλάψει το δέρμα σας. Η συχνότητα του καθαρισμού προσώπου θα πρέπει να εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας και το προϊόν που χρησιμοποιείτε. Συνήθως συνιστάται να κάνετε απολέπιση 1-3 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δυο Ημερομηνίες Σταθμοί Για Τον Καρκίνο Της Παιδικής Ηλικίας

xristiana

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις αλλεργίες – Συμπτώματα, αιτίες και αντιμετώπιση

xristiana

ΦΣΑ: Ελλείψεις σε πάνω από 400 φάρμακα

xristiana