ΚεντρικήΟμορφιά

Glowy skin: 10+1 tips για να αποκτήσεις super λαμπερή επιδερμίδα

27/3/2024

Αν υπάρχει μια τάση στην ομορφιά που δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τη μόδα, αυτό είναι το λαμπερό δέρμα.

Ωστόσο η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να αποκτήσεις το glass skin που έχουν οι Κορεάτισσες καθώς οι συνήθειες του τρόπου ζωής μας αλλά και το περιβάλλον δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση!

Αλλά ευτυχώς μην απογοητεύεστε… υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενισχύσετε τη φυσική λάμψη του δέρματός σας, από την ενσωμάτωση συστατικών όπως η βιταμίνη C έως την τακτική περιποίηση προσώπου.

Αυτά είναι τα tips για να πετύχετε το glowy skin που επιθυμείτε… χωρίς καν να βάλετε highlighter!

#Να είστε συνεπείς με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Μην το παρακάνετε με πολλά συστατικά και δοκιμές που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα σας. Η χρήση ενός απαλού καθαριστικού και η ενυδάτωση δύο φορές την ημέρα είναι σημαντική για υγιές και λαμπερό δέρμα.

#Φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η εφαρμογή αντηλιακού είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα για λαμπερό δέρμα χωρίς πρόωρη γήρανση και για έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος. Επιλέξτε αντηλιακά ευρέως φάσματος με προστασία τουλάχιστον SPF 30 και εφαρμόστε με επαναλήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλωστε πλέον κυκλοφορούν και τα αντηλιακά σε stick που μπαίνουν ακόμα και πάνω από μακιγιάζ!

#Ενυδατώστε το δέρμα σας

Η ενυδάτωση είναι επίσης απαραίτητη για λαμπερό, ισορροπημένο δέρμα. Ενσωματώστε έναν ενυδατικό ορό στη ρουτίνα σας για να ενισχύσετε τα επίπεδα υγρασίας. Θα κάνει θαύματα για τη φυσική σας λάμψη. Αναζητήστε συστατικά όπως η εκτοΐνη, η γλυκερίνη ή τα κεραμίδια για να αναπληρώσετε και να θρέψετε τον επιδερμικό φραγμό.

#Φροντίστε να κάνετε απολέπιση

Η τακτική απολέπιση, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είναι το κλειδί για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να θαμπώσουν την επιδερμίδα σας. Μπορείτε να ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας ένα ήπιο φυσικό απολεπιστικό όπως σφαιρίδια jojoba, χημικά απολεπιστικά όπως άλφα υδροξυοξέα (AHA) ή βήτα υδροξυοξέα (BHAs), ακόμα και ήπια ένζυμα. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που βρίσκονται στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, αποκαλύπτοντας πιο φρέσκο, πιο λαμπερό δέρμα από κάτω.

#Προσθέστε ρετινόλη στη ρουτίνα σας

H ρετινόλη είναι εκείνο το συστατικό που βοηθάει στον ομοιόμορφο τόνο του δέρματος, βελτιώνει την υφή και ενισχύει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος. Είναι καλύτερο να ενσωματώνετε τη ρετινόλη στη νυχτερινή σας ρουτίνα.

#Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης μαύρων κηλίδων. Αυτό το ισχυρό συστατικό μπορεί επίσης να προστατεύσει από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, αφήνοντάς σας μια υγιή επιδερμίδα.

#Εξετάστε τις θεραπείες με λέιζερ

Πολλές θεραπείες με λέιζερ βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος με λέιζερ, στην τόνωση του κολλαγόνου, της ελαστίνης και της ανάπτυξης νέων κυττάρων.

#Επενδύστε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Τα μαξιλάρια σας μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση του δέρματός σας για αυτό και πρέπει να είναι πάντα καθαρά σαν τα πινέλα! Ιδανικά χρησιμοποιήσετε μια σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη, καθώς είναι πιο απαλές με το δέρμα σας.

#Δώστε προτεραιότητα στην ξεκούραση

Ένας καλός βραδινός ύπνος είναι πολύτιμος για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του δέρματος. O ποιοτικός ύπνος επτά με εννέα ώρες κάθε βράδυ δίνει στο δέρμα σας τον χρόνο που χρειάζεται για να αναγεννηθεί και να επανορθωθεί από τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες. Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε θαμπάδα και μαύρους κύκλους.

#Επισκεφτείτε δερματολόγο 

Η τακτική επίσκεψη σε έναν αισθητικό ή δερματολόγο για θεραπείες περιποίησης δέρματος μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια λάμψη που διαρκεί.

#Η σωστή διατροφή είναι σημαντική

Το δέρμα σας είναι μια αντανάκλαση της υγείας του σώματός σας συνολικά. Η σωστή διατροφή μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στη βελτίωση της λάμψης σας, αλλά και να επηρεάσει τα επίπεδα λιπαρότητας του δέρματος, την ακμή ακόμη και την εμφάνιση της γήρανσης.

Eάν τα τηρήσετε θα δείτε αποτέλεσμα σίγουρα!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Green Tank: «Φρένο» 33,6% στην κατανάλωση φυσικού αερίου το τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου

xristiana

Υπόθεση Πατσίφικο και τα Παρκερικά

xristiana

Εντυπωσιακές εικόνες από τη διάσωση φάλαινας μήκους 10 μέτρων που είχε μπλεχτεί σε δίχτυα

xristiana