ΚεντρικήΟμορφιά

Όμορφα & λαμπερά μαλλιά μετά τα 40 – Όλα τα μυστικά για να παραμείνουν υγιή & δυνατά!

21/3/2024

Η φροντίδα των μαλλιών είναι κρίσιμη σε κάθε ηλικία, όμως ειδικά μετά τα 40, απαιτείται επιπλέον προσοχή και φροντίδα. Και αυτό γιατί οι αυξομειώσεις των φυσικών ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής αλλά και οι αλλαγές στη δομή των μαλλιών μπορεί να τα κάνουν πιο λεπτά και αδύναμα με έντονη ξηρότητα στις άκρες τους. 

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες πρακτικές, που εάν τις ακολουθήσεις ευλαβικά, μπορούν να συμβάλουν στην υγιή και λαμπερή όψη τους. Παρακάτω θα δεις μερικές από αυτές για να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου προκειμένου να αποκτήσεις ή και να διατηρήσεις τα μαλλιά σου όμορφα και υγιή.

Όμορφα και λαμπερά μαλλιά μετά τα 40: Με αυτά τα κόλπα θα τα πετύχεις

  • Η ενυδάτωση είναι κλειδί για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Χρησιμοποίησε ενυδατικά σαμπουάν και conditioner που περιέχουν φυσικά ενυδατικά συστατικά όπως: αλόη, έλαιο argan ή κερατίνη, που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα μαλλιά σου απαλά και σωστά ενυδατωμένα.
  • Θωράκισέ τα από τη θερμότητα των εργαλείων styling. Πριν χρησιμοποιήσεις το σεσουάρ ή τη ισιωτική σου εφάρμοσε ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα των συγκεκριμένων εργαλείων. Και αυτό γιατί η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και καταστροφή της τρίχας.
  • Πες ναι στο συστηματικό trimming. Κράτησε τα μαλλιά σου υγιή με τακτικές επισκέψεις στο κομμωτή σου προκειμένου να φρεσκάρει τις άκρες τους μέσα από ένα trimming.
  • Ακολούθησε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Η διατροφή επηρεάζει την υγεία των μαλλιών. Φρόντισε λοιπόν το διατροφικό σου πλάνο να περιλαμβάνει πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, ομέγα-3 λιπαρά οξέα και σίδηρο, που προσφέρουν υγιή και λαμπερά μαλλιά.
  • Στην περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι ήδη λεπτά και αδυνατισμένα εμπλούτισε τη διατροφή σου με ένα ειδικό συμπλήρωμα με ευεργετικά συστατικά, που θα τους χαρίσουν όγκο και πυκνότητα.
  • Περιόρισε τη χρήση των βαφών καθώς μπορεί να δημιουργήσουν ξηρότητα και αφυδάτωση στα μαλλιά σου.
  • Απόφυγε το στρες, που λειτουργεί επιβαρυντικά και για τα μαλλιά σου, εφαρμόζοντας τεχνικές χαλάρωσης όπως γιόγκα ή αναπνευστικές ασκήσεις, οι οποίες θα σε χαλαρώσουν.
  • Πηγή: https://www.youweekly.gr
  • Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

«Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Το νέο podcast του «Άλμα Ζωής» για τον καρκίνο του μαστού

xristiana

“Πάντα ν’ ανταμώνουμε”: 1ο Φεστιβάλ Παράδοσης στον δήμο Θέρμης

xristiana