ΚεντρικήΜαγειρική

Υπέροχη μους μανταρίνι με κρέμα σοκολάτας

9/3/2024

Υλικά

250 γρ. κρέμα γάλακτος

150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ

140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

70 γρ. ασπράδι αυγού

10γρ. φύλλα ζελατίνης

2-3 μανταρίνια

Για τη γκανάς

120 γρ σοκολάτα γάλακτος

100 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα συμπιέζουμε στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Στη συνέχεια βράζουμε σε μια κατσαρόλα 125 γρ χυμό μανταρινιού με το ξύσμα 2 μανταρινιών. Προσθέτουμε τη στυμμένη ζελατίνη και τη διαλύουμε. Ύστερα αφαιρούμε το ξύσμα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με 50 γρ νερό και τη βάζουμε στους 121 °C (μετράμε με το θερμόμετρο). Εν τω μεταξύ, χτυπάμε το ασπράδι με ένα μίξερ και, όταν αρχίσει να αφρίζει, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζεστή ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Τέλος ανακατεύουμε τη μαρέγκα που έχουμε με τον χυμό μανταρινιού.

Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μείγμα και μετά το αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για τη γκανάς

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κτατσαρόλα σχεδόν μέχρι να πάρει βράση και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα, λίγη κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνουμε τη γκανάς να κρυώσει και, μόλις κρυώσει, την χτυπάμε ελαφρά με ένα μίξερ χειρός για να γίνει πιο απαλή. Σερβίρετε το γλυκό με τη γκανάς.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Λύση στη φλεγμονή εγκεφάλου από τροχαίο χωρίς επέμβαση

xristiana

Λάρισα: Υπαίθρια Αιμοδοσία Από Την Υπηρεσία Του ΠΓΝΛ

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 17/9

xristiana