ΚεντρικήΜαγειρική

Τορτίγια γεμιστή με κοτόπουλο και τυρί κρέμα

7/3/2024

  • 3 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο αλεσμένο
  • 1 1/2 κ. γλ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • Πιπέρι καγιέν
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο καλαμπόκι, αποψυγμένο
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί τσένταρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 6- 8 τορτίγιες

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το σκόρδο και τις πιπεριές. Μαγειρέψτε περίπου 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί και οι πιπεριές να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Προσθέστε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το χυμό λάιμ. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα.

Βήμα 3

Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το τυρί τσένταρ, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο.

Βήμα 4

Μοιράστε το μείγμα στις τορτίγιες, τυλίξτε σφιχτά και σερβίρετε αμέσως.

Related posts

5th Eco Mobility Conference

xristiana

Υγιεινή καρμπονάρα με σπαγγέτι ολικής άλεσης

xristiana

Παρουσιάστηκε το νέο αντιρρυπαντικό σκάφος «AKTEA II OSRV» με πεδίο ευθύνης το Αιγαίο

xristiana