News ΑΜΕΑΚεντρική

«Προσωπικός Βοηθός»: Τι θα προσφέρει το Πρόγραμμα που θα επεκταθεί μέσα στη χρονιά και στην Περιφερειακή μας Ενότητα;

18/3/2024

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός» έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, την ανεξάρτητη διαβίωσή τους και την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής ζωής.

Ήδη οι ωφελούμενοι έφτασαν τους 544, έχουν προσληφθεί 669 προσωπικοί βοηθοί, και έγιναν -από διεπιστημονικές επιτροπές- άλλες 413 αξιολογήσεις ενδιαφερομένων.

Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο στην Αθήνα, όμως εντός του 2024 θα επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες.

Κάθε ωφελούμενος και κάθε ωφελούμενη λαμβάνει ένα συγκεκριμένο ποσό ανά μήνα και επιλέγει ο ίδιος ή η ίδια από το Μητρώο Προσωπικών Βοηθών τον/την Προσωπικό Βοηθό ή τους Προσωπικούς Βοηθούς της επιλογής του.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος για το 2023 προήλθε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός, “υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς», ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα πιλοτικό πρόγραμμα στήριξης της οικογένειας και κυρίως της εργαζόμενης γυναίκας, που έρχεται να προστεθεί στη σημαντική αύξηση των voucher που δίνουμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ειδικά για τις νταντάδες της γειτονιάς έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα 2449 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 1296 και υπογράφηκαν ήδη 207 συμφωνητικά.”

Πηγή: https://hmerisiakorinthou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ανάπτυξη παιδιού: Εσείς γνωρίζετε τι είναι η υπερλεξία;

xristiana

Ομάδα Συναισθηματικής Ανάπτυξης Για Μαθητές Δημοτικού

xristiana

Η ιγμορίτιδα συνδέεται με 40% αυξημένο κίνδυνο για ρευματική πάθηση

xristiana