ΚεντρικήΜαγειρική

Πεντανόστιμος σολομός με μέλι

2/3/2024

Υλικά

1 φιλέτο σολομό

1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

Μισό κ. γλυκού λεσμένο κύμινο

1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

Για τη σάλτσα με μέλι

2 κ. σούπας μέλι

3 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 κ γλυκού μηλόξυδο

Αλάτι

1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

1 κ. γλυκού αλεσμένο κύμινο

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σάλτσα μελιού

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (περίπου 1-2 λεπτά).

Προετοιμάζουμε τον σολομό

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάζουμε τον σολομό στη λαδόκολλα (με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω), πασπαλίζουμε με το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα και μετά ρίζνουμε περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα πάνω από τον σολομό.

Ψήνουμε τον σολομό στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο πόσο ψημένο τον προτιμάτε.

Καλή απόλαυση.

Εάν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα μελιού chipotle έως και μια εβδομάδα νωρίτερα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον φούρνο της φριτέζας στον πάγκο για να ψήνω σολομό, καθώς δεν χρειάζεται τόσος χρόνος για να προθερμανθεί.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Gruppo Ecoener: Δυναμική είσοδος του ισπανικού ομίλου στην ελληνική αγορά ΑΠΕ

xristiana

Πύρινα μέτωπα σε Κορινθία, Δράμα, Καβάλα, Κέρκυρα

xristiana

Προβλήματα ψυχικής υγείας αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με σκληρόδερμα

xristiana