ΚεντρικήΜαγειρική

Μοσχαρίσιες μπουκίτσες σιγομαγειρεμένες με κόκκινο κρασί

14/3/2024

Υλικά

800 γρ μοσχαρίσιο κότσο

Για τη μαρινάδα

600 γρ κόκκινο κρασί

200 γρ. κρεμμύδια

2 ξυλάκια ανέλα

2 φύλλα δάφνη

Πιπέρι

Για το μαγείρεμα

Γαρίφαλο

60 γρ. καρότα

50 γρ. σέλινο

20 γρ. αλεύρι

100 γρ. ελαιόλαδο

2 κουταλιές ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

Μια ημέρα πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία της συνταγής, κόβουμε το κρέας σε κύβους 3 εκ., το τοποθετούμε σε ένα μπολ με τα μυρωδικά, τα ξεφλουδισμένα κρεμμύδια και τα γαρίφαλα κολλημένα μέσα, καλύπτουμε με το κρασί και κλείνουμε με μεμβράνη (ή κλείνουμε με το καπάκι). Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί στο ψυγείο για 24 ώρες.

Για το μαγείρεμα

Μετά από αυτό το διάστημα, στραγγίζουμε το κρέας, κρατώντας τη μαρινάδα στην άκρη, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί, το αλευρώνουμε καλά και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι για να σφραγιστεί εξωτερικά. Όταν σοταριστούν καλά οι μπουκιές τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις κρατάμε στην άκρη ζεστές.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο και τα κρεμμύδια από τη μαρινάδα αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Τα σοτάρουμε για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κρέας και το κόκκινο κρασί από τη μαρινάδα. Προσθέστε επίσης μια-δυο κουτάλες ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2 ώρες, σκεπάζοντας με ένα καπάκι. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο περισσότερο ζωμό.

Μόλις είναι έτοιμο αλατίζουμε και σερβίρουμε το κρέας ζεστό συνοδευόμενο με έναν πουρέ και τους χυμούς του.

Συμβουλές

Το να ροδίσει καλά το κρέας είναι απαραίτητο για να σφραγιστεί εξωτερικά και να μην χάσει τους χυμούς του κατά το επόμενο μαγείρεμα. Έτσι θα παραμείνει πολύ ζουμερό.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το κρέας σας στο ψυγείο για μερικές μέρες σε αεροστεγές δοχείο. Εάν χρησιμοποιήσατε μόνο φρέσκα υλικά, μπορείτε επίσης να το καταψύξετε.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Σε Ημερίδα Στο Άργος ΑμΕΑ Λακωνίας Και Σύλλογος Διαβητικών

xristiana

Τρίπολη: Συνέδριο για τους κινδύνους που δημιουργούνται από την κλιματική αλλαγή

xristiana

Το βακτήριο που βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους

xristiana