18/3/2024
Υλικά Συνταγής
- 30 μικρά, σχεδόν άγουρα, μανταρίνια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα μανταρίνια, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και κόβουμε ένα μικρό κομμάτι φλούδας στην ένωση του κοτσανιού.
- Τα ζεματίζουμε 3 φορές από 2′ και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα στύβουμε καλά και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα από τη μεριά που κόψαμε τη φλούδα σε μια πετσέτα καθαρή, για 6 ώρες.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια και τα βράζουμε για 5′.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα μανταρίνια, τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τα βράζουμε για άλλα 6 λεπτά, προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού.
Σημειώσεις
(Σ.σ. Αφού φτιάξετε τα μανταρίνια, θα πρέπει να τα διατηρήσετε σε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς).
Πηγή: https://www.icookgreek.com