ΚεντρικήΜαγειρική

Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πέστο

26/3/2024

Υλικά

  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 250γρ. φασολάκια, κομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 2 στήθη κοτόπουλου, τεμαχισμένα
  • 5 κουταλιές της σούπας πέστο
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • Μια χούφτα παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ψήστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα φασολάκια για τα τελευταία 6 λεπτά μαγειρέματος.

Βήμα 2ο

Στραγγίξτε και κρατήστε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό τους.

Βήμα 3ο

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι., προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε τα για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4ο

Προσθέστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε το πέστο και την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 5ο

Ρίξτε τα ζυμαρικά και τα φασόλια και ανακατέψτε να καλυφθούν, προσθέτοντας λίγο από το νερό μαγειρέματος.

Βήμα 6ο

Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με παρμεζάνα για να σερβίρετε.

Πηγή: https://www.vita.gr

Related posts

“Χαρτογραφώντας την παιδική κακοποίηση”

xristiana

Καρκίνος στο Πάγκρεας: Νέος βιοδείκτης έγκαιρης διάγνωσης – Πού εντοπίζεται

xristiana

Το 2025 βάλτε τη χαρά στο πιάτο σας: 8 τροφές που φτιάχνουν τη διάθεση και αξίζει να μπουν στη διατροφή σας

xristiana