News ΑΜΕΑΚεντρική

Κομοτηνή – Σ. Ζαχαράκη: Πρόγραμμα για την ανακαίνιση κατοικιών ΑΜΕΑ – Αύξηση φοιτητικού επιδόματος

4/3/2024

Μέσα στο έτος το πρόγραμμα για την ανακαίνιση κατοικιών ΑΜΕΑ. Τη σημαντική αυτή  ανακοίνωση  έκανε κατά την διάρκεια εκδήλωσης του ΤΕΕ Θράκης στην Κομοτηνή, σχετικά με την προσβασιμότητα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Όσον αφορά την προσβασιμότητα τόνισε  πως το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής σε συνεργασία με το ΤΕΕ, έχει εντάξει στο ταμείο Ανάκαμψης ένα έργο, που έχει να κάνει με την ανακαίνιση των κατοικιών και επιχειρήσεων των ατόμων με αναπηρία, αλλά και των δημόσιων κτηρίων. Η προκήρυξη θα βγει στον αέρα μέσα στο έτος.

Το ποσό που θα καταβάλλεται στον δικαιούχο για την ανακαίνιση της κατοικίας του θα είναι 4.500 ευρώ.

Από την Κομοτηνή ανακοίνωσε επίσης το βράδυ της Παρασκευής η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος από τα 1500 στα 2000 ευρώ όταν οι φοιτητές κατοικούν μόνοι τους και στα 2500 ευρώ όταν συγκατοικούν.

Αυτό σημαίνει πως προστίθενται στον προϋπολογισμό των 75 εκατ, επιπλέον 17 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά 92 εκατ κατά έτος για το φοιτητικό επίδομα και μόνο για τα περιφερειακά πανεπιστήμια. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση  του Πρωθυπουργού, η οποία θα ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2024 και το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται τέλη του 24 με αρχές του 2025», τόνισε καταλήγοντας η κ. Ζαχαράκη.

Πηγή: https://www.ertnews.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Diy face masks: 3 μάσκες προσώπου με καλοκαιρινά φρούτα για αναζωογόνηση!

xristiana

06/07: Λειτουργήστε με διαλλακτικότητα – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Webinar ”Η Ζωή Μετά Το Έμφραγμα”

xristiana