ΚεντρικήΜαγειρική

Ζουμερό μοσχαράκι στρογγανόφ: Η συνταγή για το διάσημο πιάτο από τη Ρωσία

8/3/2024

Υλικά

600 γρ μοσχάρι φιλέτο

1 λευκό κρεμμύδι

400 γρ. μανιτάρια champignon

Βούτυρο για γεύση

70 γρ κρέμα γάλακτος smetana

3 κλωναράκια μαϊντανό

60 γρ πελτέ ντομάτας

Αλεύρι για γεύση

50 ml βότκα

Πιπέρι όσο χρειάζεται.

Αλάτι για γεύση .

Ελαιόλαδο για γεύση

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Τέλος, κόβουμε το μοσχάρι σε λωρίδες.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια κουκούλα βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ένα κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Αλευρώνουμε τις λωρίδες μοσχαριού και τις σοτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι με λάδι και βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο κρέας, τη ντομάτα και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η κρέμα.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Υπέρταση: Ποιες τροφές μειώνουν την αρτηριακή πίεση

xristiana

Γ. Περιστέρης: «Χάσαμε χρόνο στην ενεργειακή μετάβαση»

xristiana

Υπέρταση: Οι απλές δύο κινήσεις που σώζουν το μυαλό των 65ρηδων από την άνοια

xristiana