News ΑΜΕΑΚεντρική

Εργαστήριο: «Προωθώντας την επικοινωνία στον αυτισμό: πρακτικές αρχές για νευροτυπικούς»

27/3/2024

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εργαστήριο με τίτλο «Προωθώντας την επικοινωνία στον αυτισμό: πρακτικές αρχές για νευροτυπικούς», διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων Κηδ. και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων ,την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στον Μύλο του Παππά (Αίθουσα «Αμφιθεάτρο» 2ος όροφος), με ελεύθερη είσοδο.

Εισηγήτρια θα είναι η κ. Λίλα Κοσσυβάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε) επί τιμή ανώτερη ερευνήτρια, Πανεπιστήμιο του Birmingham, Ηνωμένο Βασίλειο. Η ώρα προσέλευσης είναι: 09:30 π.μ –  10 π.μ., έναρξη – λήξη του εργαστηρίου: 10 π.μ. – 12:30 μ.μ.Στο εργαστήριο θα συζητηθεί η επίδραση των νευροτυπικών (μη-αυτιστικών) στην επικοινωνία των αυτιστικών.

Πιο συγκεκριμένα, θα συζητηθεί τι είναι η επικοινωνία και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στα άτομα με αυτισμό.

Στην συνέχεια, θα γίνει αναφορά εν συντομία σε ερευνητικά δεδομένα που αποδεικνύουν την σημασία χρήσης ενός βοηθητικού στυλ αλληλεπίδρασης και θα παρουσιαστεί λεπτομερώς μία παρέμβαση, η οποία αναπτύχθηκε στην Αγγλία και περιλαμβάνει 13 γενικές αρχές (π.χ., χρήση περιορισμένου και συγκεκριμένου λόγου, επίδειξη διαθεσιμότητας) και 8 επικοινωνιακές ευκαιρίες (π.χ., διακοπή στη μέση μιας ευχάριστης αλληλεπίδρασης, προσφορά ουσιαστικών επιλογών) που προωθούν την επικοινωνία στα αυτιστικά άτομα. Στο τέλος θα γίνουν ερωτήσεις από το κοινό.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές και γονείς. Στους συμμετέχοντες θα σταλεί ηλεκτρονικά βεβαίωση παρακολούθησης.

Φόρμα συμμετοχής εδώ.  Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Ιστότοπος: https://www.autismthessaly.gr/ Πληροφορίες: Γραμματεία  κ. Νικολέτα ΘεοδωροπούλουΤηλ. 2410-613112,  Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 15.00email: seminars@autismthessaly.gr

Πηγή: https://www.larissanet.gr

Related posts

«ΠροσανατολίΖΩμαι»: Διαδικτυακό εργαστήριο από τον «ΘΗΣΕΑ Κυκλάδων» για μαθητές/τριες Λυκείου

xristiana

The magic skin: Γιατί να εντάξεις έναν ορό στην beauty ρουτίνα σου!

xristiana

Ο δήμος Ασπροπύργου ενισχύει τους οικονομικά αδύναμους φοιτητές

xristiana