ΚεντρικήΟμορφιά

Ειδικοί μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές για να αποθηκεύσετε τις τσάντες σας

10/3/2024

Οι τρόποι για να τις διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.

Μικρές τσάντες, μεγάλες τσάντες, τσάντες πλάτης, βραδινές τσάντες και πάει λέγοντας. Αν η τακτοποίηση της ντουλάπας είναι περίπλοκη υπόθεση, τότε η αποθήκευση των τσαντών μας είναι… πίστα με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να καταλήγουν στοιβαγμένες στην πιο βαθιά και σκοτεινή γωνιά της ντουλάπας μας.

Το Architectural Digest ζήτησε από την Kiley Getz, που ασχολείται επαγγελματικά με την οργάνωση εσωτερικών χώρων, και τον influencer στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και μόδας, Arvin Olano, τα καλύτερα hacks για την οργάνωση των τσαντών. Παρακάτω θα δείτε τις συμβουλές τους για να βάλετε στη θέση τους τις τσάντες σας μια και καλή.

Προβάλλετε τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους

Κάποιες από εμάς βλέπουν τις τσάντες σαν έργα τέχνης. Γι’ αυτό και πρέπει να τοποθετούνται σε περίοπτη θέση! Αν έχετε ντουλάπα με ράφια, φροντίστε να τις τοποθετήσετε στο πιο ψηλό σημείο για να τις βλέπετε κάθε φορά που την ανοίγετε.

Χρησιμοποιήστε κουτιά

Μια από τις βασικές συμβουλές του Olano είναι να ταξινομείτε τις τσάντες σας σε κουτιά. «Τις φυλάω ανάλογα με το στιλ, το σχήμα και το χρώμα», εξηγεί ο Olano. «Κρατάω τις μεγάλες τσάντες μου σε ένα μέρος και τις μικρές σε ένα άλλο». Έχοντας ξεχωριστό χώρο για κάθε κατηγορία, τον διευκολύνει να βρίσκει την κατάλληλη τσάντα για κάθε περίσταση.

Η κατηγοριοποίηση ανάλογα με το χρώμα δεν είναι μόνο για τα ρούχα

Η Getz αναφέρει ότι έχει εφαρμόσει ένα σύστημα χρωματικής κατηγοριοποίησης ακόμα και στις τσάντες της. «Η τακτοποίησή τους ανάλογα με το χρώμα όχι μόνο προσθέτει ένα ζωντανό και καλλιτεχνικό στοιχείο στην οργάνωσή μου, αλλά με διευκολύνει όταν θέλω να βρω την ιδανική τσάντα που ταιριάζει στο ντύσιμο και τη διάθεσή μου», αναφέρει. Αν οι τσάντες σας έχουν διάφορα χρώματα, μια ιδέα είναι να τις οργανώσετε με τη σειρά του ουράνιου τόξου. Από την άλλη πλευρά, αν το χρώμα των τσαντών σας ανήκει σε μια χρωματική παλέτα (για παράδειγμα, είναι ως επί το πλείστον μαύρες), δοκιμάστε να τις διαχωρίσετε ανάλογα με το σχήμα τους.

Τσάντες

Οι εποχές παίζουν ρόλο

«Όπως αλλάζουμε τα ρούχα από χειμωνιάτικα σε καλοκαιρινά, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με τις τσάντες μας», σημειώνει η Getz. Η ίδια αποθηκεύει τις τσάντες της στις αποθηκευτικές τους θήκες μέχρι να έρθει η εποχή που θα τις φορέσει. Έτσι, όχι μόνο θα διατηρήσετε τις τσάντες σας σε άψογη κατάσταση, αλλά θα ανανεώσετε και την ντουλάπα σας.

Κρατήστε τα κουτιά ή τις θήκες

Ο Olano σημειώνει ότι αποθηκεύει πάντα τις τσάντες του στα κουτιά που τις αγόρασε για να διατηρήσει την καλή κατάστασή τους. Επιπλέον, κρατά και τα χαρτιά που υπάρχουν στις τσάντες όταν τις αγοράζει, για να τις γεμίζει ξανά ύστερα από κάθε χρήση και να μην χάνουν το σχήμα τους με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, η Getz πιστεύει πως δεν χρειάζεται να κρατάτε τα κουτιά των τσαντών σας, καθώς καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Εκτός αν η τσάντα είναι ειδική έκδοση ή έχει ένα μοναδικό κουτί που μπορεί να χρησιμεύσει και ως στολίδι.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το σούπερ φρούτο που προφυλάσσει την καρδιά και τον προστάτη

xristiana

Τι είναι το «σύνδρομο του καθρέφτη» στην εγκυμοσύνη;

xristiana

Να γιατί το μοβ κραγιόν είναι η τέλεια ρετρό επιλογή!

xristiana