ΚεντρικήΜαγειρική

Σούπα αποτοξίνωσης με μπρόκολο και σπανάκι

6/3/2024

Υλικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαίου μεγέθους πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1 κ. γλ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ. γλ. λάδι
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε κύβους και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Προσθέστε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο μπρόκολο, την πατάτα και το σπανάκι. Ανακατέψτε καλά για να ενωθούν με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Βήμα 3

Ρίξτε το ζωμό λαχανικών, φροντίζοντας να βυθίζονται όλα τα λαχανικά. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό.

Βήμα 4

Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 15- 20 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Βήμα 5

Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, χτυπήστε προσεκτικά τη σούπα μέχρι να γίνει λεία. Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, μεταφέρετε τη σούπα σε δόσεις σε ένα κανονικό μπλέντερ.

Βήμα 6

Προσθέστε τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι στη σούπα. και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 7

Στύψτε το χυμό λεμονιού για μια φρέσκια γεύση. Προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.

Βήμα 8

Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για άλλα 5-10 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Βήμα 9

Σερβίρετε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή κόλιανδρο.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Εξοικονομώ 2023: Πάνω από 38.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στα προγράμματα του ΥΠΕΝ

xristiana

Δράσεις για την Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

xristiana

Το πλύσιμο του προσώπου με αλμυρό νερό είναι trending στο TikTok – είναι, όμως, καλό για την επιδερμίδα;

xristiana