ΚεντρικήΟμορφιά

Πεπτίδια: Πως βοηθούν τελικά την επιδερμίδα μας;

22/3/2024

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τα πεπτίδια όμως μπορεί να μην γνωρίζεις ακριβώς πόσο βοηθούν τελικά την επιδερμίδα μας. Αυτές οι μικρές αλυσίδες αμινοξέων λειτουργούν ως δομικά στοιχεία πρωτεϊνών όπως το κολλαγόνο, η ελαστίνη και η κερατίνη που αποτελούν τα θεμέλια της επιδερμίδας και είναι υπεύθυνα για τη λείανση, τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της.

Πολλά προϊόντα πεπτιδίων υποστηρίζουν πώς μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα την βελτίωση των ρυτίδων και της γενικότερης κατάστασης του δέρματος.

Στην ουσία ενσωματώνονται στις συνθέσεις των προϊόντων για να μιμηθούν τα φυσικά πεπτίδια που βρίσκονται στο δέρμα, προσπαθώντας έτσι να βοηθήσουν στην υποστήριξη της φυσικής διαδικασίας αυτό-επιδιόρθωσης της επιδερμίδας.

Όμως θα δούμε μέγιστα αποτελέσματα αν τα συνδυάσουμε με άλλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με συστατικά όπως όπως βιταμίνη C και E, υαλουρονικό οξύ και ρετινοειδή.

Έτσι σιγά σιγά τα σημάδια γήρανσης επιβραδύνονται, βελτιώνεται ο δερματικός φραγμός και το δέρμα αποκτά πιο σφριγηλή και ενυδατωμένη όψη.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

39ο Ετήσιο Συνέδριο Της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας Και Θεραπείας Πόνου

xristiana

Πώς καταλαβαίνετε ότι ένα παιδί έχει αυτισμό;

xristiana

Το αλκοόλ απειλεί ολοένα περισσότερο τις γυναίκες: Ανησυχητικά ευρήματα από νέα έρευνα

xristiana