ΚεντρικήΟμορφιά

Ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά; Να τι φταίει!

31/3/2024

Αγαπώ τα μαλλιά μου πολύ. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της εμφάνισής μου και για το λόγο αυτό προσπαθώ να τα διατηρώ πάντοτε υγιή, ακολουθώντας πιστά μια ρουτίνα περιποίησης που τους ταιριάζει και αναδεικνύει την καλύτερη εκδοχή τους. Όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που έρχομαι αντιμέτωπη με μια εικόνα τους που δεν μου αρέσει καθόλου. Τότε είναι που τα μαλλιά μου εμφανίζουν ξηρότητα και μοιάζουν πολύ ταλαιπωρημένα.

Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν συμβαίνει έτσι ξαφνικά, σε μια μέρα. Η καταστροφή της τρίχας, όσο και αν φροντίζεις τα μαλλιά, μπορεί να έρθει ως συνέπεια κάποιων καθημερινών συνηθειών, που ούτε καν είχες σκεφτεί το πόσο ρόλο παίζουν.

Ας δούμε μαζί ποιες είναι αυτές οι αιτίες ώστε να γνωρίζεις τι πρέπει να περιορίσεις, να αποφύγεις ή να αλλάξεις.

Χρησιμοποιείς πολύ συχνά εργαλεία θερμότητας

Ναι, το styling των μαλλιών δίνει εξαιρετικά εντυπωσιακά χτενίσματα, όμως η συχνή και πολλές φορές καθημερινή χρήση των εργαλείων θερμότητας, από το πιστολάκι μέχρι το σίδερο ισιώματος ή εκείνο για μπούκλες, προκαλεί φθορές. Αυτό που πρέπει να κάνεις, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που χάρη στη ζέστη και την ανεμελιά της εποχής είναι ωραίο να έχεις ένα undone look, είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά και να παίρνουν το φυσικό τους σχήμα.

Δεν εφαρμόζεις προϊόντα ενυδάτωσης

Όταν τα μαλλιά δεν είναι σωστά ενυδατωμένα, τότε φαίνονται αδύναμα, εύθραυστα, θαμπά, μπερδεμένα ή πέφτουν πολύ εύκολα. Εδώ έρχονται τα προϊόντα επιδιόρθωσης να επέμβουν για να προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στην τρίχα και να σώσουν την κατάσταση. Ένα από αυτά είναι το conditioner, το οποίο εφαρμόζεται σε κάθε λούσιμο, ενώ απαραίτητο προϊόν είναι και η μάσκα μαλλιών, η οποία χαρίζει την εντατική δόση περιποιητικών συστατικών που χρειάζεται η τρίχα, για να αποκτήσει την ελαστικότητα και την απαλότητά της. 

Δεν χτενίζεις σωστά τα μαλλιά σου

Αυτό μπορεί να συμβεί συχνά όταν τα μαλλιά είναι μπερδεμένα και εσύ καταβάλεις προσπάθεια για να λύσεις τους κόμπους, με αποτέλεσμα η τρίχα να σπάει και πολλά να πέφτουν. Επίσης, τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα. Καλό θα ήταν, μόλις βγεις από το μπάνιο, να τα τυλίξεις με μια πετσέτα ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια ποσότητα νερού και στη συνέχεια, αφού εφαρμόσεις λίγη ποσότητα από ένα leave-in conditioner ή ένα detangling spray για να τα προστατεύσεις, τότε να τα χτενίσεις.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα λάθη στο μακιγιάζ που ταλαιπωρούν τα μάτια σου

xristiana

Νέο Εξοικονομώ: Αυξημένες επιδοτήσεις για αντλίες θερμότητας

xristiana

Ουράνια τόξα σε καταρράκτες υπό το φως της σελήνης: Δείτε τα εντυπωσιακά moonbows

xristiana