ΚεντρικήΚοινωνικά

Μουσικό αφιέρωμα στην Τζένη Βάνου 

22/3/2024

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, τιμώντας τη γνωστή ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου για τη σημαντική συνεισφορά της στο ελληνικό τραγούδι, παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στις μεγάλες επιτυχίες της. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, στις 20.00, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού στο Μοσχάτο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε το 1939 και έγινε κάτοικος Μοσχάτου σε μικρή ηλικία. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού. Με την χαρακτηριστική φωνή της διακρίθηκε για αρκετές δεκαετίες στο ελαφρό και λαϊκό τραγούδι. Το 1964 με το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα «Τώρα» παίρνει το βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 1981 αποκτά χρυσό δίσκο με τίτλο «Τις ώρες που σε θέλω». Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια πολλών συνθετών όπως του Μ. Πλέσσα, του Μ. Θεοδωράκη, του Γ. Μουζάκη, του Κ. Γιαννίδη, του Αττίκ, του Α. Χρυσοβέργη, του Τ. Μουσαφίρη και άλλων. Απεβίωσε το 2014.

Στη συναυλία που οργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προς τιμήν της σπουδαίας ερμηνεύτριας συμμετέχουν οι: Λένα Αλκαίου, Άκης Δείξιμος, Μελίνα Μακρή, Σοφία Λαγογιάννη, Κωνσταντίνος Εμμανουήλ, Αθηνά Ρηγοπούλου και Μιχάλης Ρηγόπουλος. Στην καλλιτεχνική Διεύθυνση είναι ο Γιώργος Παγιάτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου, έχει αποφασίσει ομόφωνα για την τιμητική προσωνυμία «Τζένη Βάνου» στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, για τη σημαντική συνεισφορά της στο ελληνικό τραγούδι.

“Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να τιμούν τους διακεκριμένους”

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να τιμούν ανθρώπους που έχουν διακριθεί για το έργο τους σε εθνικό ή και διεθνές επίπεδο και έχουν συνδεθεί με την πόλη μας. Για το λόγο αυτό, ως ελάχιστο φόρο τιμής προχωράμε στην τιμητική προσωνυμία του Αμφιθεάτρου του Πολιτιστικού μας Κέντρου σε Αμφιθέατρο: «Τζένη Βάνου». Σας περιμένουμε όλους, να απολαύσουμε ένα μουσικό αφιέρωμα, ερμηνευμένο από γνωστούς καλλιτέχνες, για μία ερμηνεύτρια που ξεχώρισε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού».

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Ολοκληρώθηκαν κατά 70% τα αντιδιαβρωτικά έργα σε Δυτική Αττική και Πάρνηθα

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 30/8

xristiana

Σεμινάριο «Βιομηχανική Κληρονομιά και Αυτοδιοίκηση», με την συμμετοχή του Δ. Εορδαίας

xristiana