ΚεντρικήΚοινωνικά

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» της Mesa Sara

6/3/2024

Το Βιβλίο «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» της Ισπανίδας Συγγραφέως Mesa Sara,θα τεθεί στο επίκεντρο συζήτησης, ανάλυσης και ανταλλαγής απόψεων, μεταξύ των μελών της ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου, την προσεχή Παρασκευή 8/3/24 στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΥΟΣΜΟΥ στις 7μ.μμ. Μ. Αλεξάνδρου 57 .

Συντονίζει η Ελένη Χατζηκυριακίδου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η αποκαλυπτική ακτινογραφία μιας οικογένειας, οι ανοιχτές πληγές της, τα εύθραυστα σημεία της, οι αντιφάσεις και οι αδυναμίες της.

“Σ’ ΑΥΤΗ την οικογένεια δεν υπάρχουν μυστικά!” δηλώνει στην αρχή αυτού του βιβλίου ο Νταμιάν, ο Πατέρας, ένας άνθρωπος με αμετάβλητες απόψεις και ιδανικά, εμμονικός με την ακεραιότητα και τη διαπαιδαγώγηση. Όμως αυτό το σπίτι δίχως μυστικά είναι στην πραγματικότητα γεμάτο ρωγμές και η καταπίεση που βαραίνει μέσα στους τέσσερις τοίχους του θα δημιουργήσει τελικά διεξόδους φυγής, παραβατικούς κώδικες, μυστικά, προσποιήσεις και ψέματα.

ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ από δύο κορίτσια, δύο αγόρια, μία Μητέρα κι έναν Πατέρα, αυτή η φαινομενικά φυσιολογική οικογένεια, που ανήκει στην εργατική τάξη και είναι γεμάτη καλές προθέσεις, είναι η πρωταγωνίστρια αυτού του πολυφωνικού μυθιστορήματος. Κάθε μέλος της έχει τη δική του στιγμή, τη δική του φωνή· αφήνοντας την αίσθηση ενός βιβλίου με διηγήματα που όλα μαζί σκιαγραφούν την οικογένεια.

Η SARA MESA αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την ικανότητά της να απογυμνώνει την ανθρώπινη συμπεριφορά δημιουργώντας μια συναρπαστική ακτινογραφία της οικογένειας. Ταυτόχρονα εκφράζει την έντονη επιθυμία της για ελευθερία και ασκεί κριτική στους πυλώνες που παραδοσιακά στήριζαν -και σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν ακόμη- το θεσμό της οικογένειας: αυταρχισμός και υπακοή, ντροπή και σιωπή.

Ένα βιβλίο-ανατροπή που επιβεβαιώνει ότι το ταλέντο της Sara Mesa μεγαλώνει αδιάκοπα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Related posts

Η καλύτερη ομελέτα με μακαρόνια

xristiana

Σκύλος επιβίωσε για 10 εβδομάδες στα βουνά του Κολοράντο δίπλα στο νεκρό αφεντικό του

xristiana

Αιτωλοακαρνανία: Rapid Test Την Δευτέρα Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι Και Ναύπακτο

xristiana