ΚεντρικήΚοινωνικά

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της φυματίωσης

23/3/2024

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της φυματίωσης  πραγματοποιείται εκδήλωση στις 27 Μαρτίου 2024 (από τις 17.30 έως 21.30) στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης με ομιλητές από την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» και ειδικούς επιστήμονες.

Η φυματίωση εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα δημόσιας υγείας, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αποτελεσματική και διαθέσιμη θεραπεία. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενισχύσει τη φωνή των ασθενών και των ομάδων υψηλού κινδύνου για έγκαιρη αναγνώριση της νόσου.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου», την Πνευμονολογική Κλινική ΑΠΘ και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση με σκοπό να τιμήσει το Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου για την προσφορά του στην Πνευμονολογία και να ευαισθητοποιήσει κοινό και επαγγελματίες υγείας σχετικά με τη νόσο.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την θεατρική παράσταση “SANATORIUM” και μουσική παρέμβαση με το μουσικό σχήμα “Χειμερινοί Κολυμβητές”

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ:

https://www.flipsnack.com/7ED6E566AED/-/full-view.html

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης

και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: https://www.ygeiamou.gr

Related posts

Μια «Καλιφόρνια» λιώνει αθόρυβα στην Ανταρκτική απειλώντας να βουλιάξει τον πλανήτη

xristiana

Ομάδα Συναισθηματικής Ανάπτυξης Για Μαθητές Δημοτικού

xristiana

Τι σημαίνουν για την πανδημία οι δύο νέες πιο μεταδοτικές υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Όμικρον

xristiana