ΚεντρικήΟμορφιά

Ενυδατικές κρέμες ή λοσιόν; Ποια είναι η διαφορά;

26/3/2024

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλες μας χρησιμοποιούμε καθημερινά μια φόρμουλα ενυδάτωσης! Αναζητώντας το ιδανικό προϊόν για ένα πρόσωπο νεανικό και φωτεινό, τόσο οι κρέμες όσο και οι λοσιόν δίνουν την απάντηση για μια υγιή και ισορροπημένη επιδερμίδα. Ποια είναι όμως, η πραγματική διαφορά μεταξύ τους;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Μέχρι σήμερα, σε ό,τι αφορά την ενυδάτωση χρησιμοποιούμε περισσότερο κρέμες για τη φροντίδα του προσώπου μας και λοσιόν για την περιποίηση του σώματός μας. Αυτή η διαφοροποίηση δεν είναι απόλυτα άστοχη.

Αν και οι δύο προτάσεις στοχεύουν στην ενυδάτωση του δέρματος, η διαφορά τους βρίσκεται στη σύνθεσή τους και κυρίως, στην περιεκτικότητά τους σε νερό!

Δροσερή ενυδάτωση με λοσιόν: Τι πρέπει να ξέρετε

Οι λοσιόν περιέχουν περισσότερο νερό από ό,τι οι κρέμες, δημιουργώντας ένα λεπτότερο στρώμα. Χάρη στη σύνθεσή τους προσφέρουν ελαφριά ενυδάτωση, χωρίς να «βαραίνουν» το δέρμα ή να προσδίδουν κολλώδη αίσθηση.

Συνήθως, περιέχουν περισσότερα συντηρητικά συστατικά, καθώς η προσθήκη νερού δημιουργεί υψηλότερη συγκέντρωση βακτηρίων, όπως και αρωματικές ενώσεις, οπότε υπάρχει κάποια πιθανότητα να προκαλέσουν μικρο-ερεθισμούς εάν εφαρμοστούν στο πρόσωπο.

Για αυτούς τους λόγους, οι ενυδατικές λοσιόν θεωρούνται ιδανικές για τη φροντίδα του σώματος, αν και για βαθιά ενυδάτωση οι κρέμες είναι πιο αποτελεσματικές.

Ειδικά για τις ανάγκες της λιπαρής και με τάσεις ακμής επιδερμίδας, δεν φράζουν τους πόρους του δέρματος. Χάρη στα εξειδικευμένα συστατικά τους, οι προτάσεις για το πρόσωπο στοχεύουν στην ισορροπία της επιδερμίδας, φρεσκάροντας παράλληλα το δέρμα χάρη στην ανάλαφρη σύνθεσή τους.

Επίσης, οι λοσιόν προτιμώνται όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, διατηρώντας και το μακιγιάζ μας αναλλοίωτο!

Η δράση της κρέμας: Πότε την προτιμάμε

Οι ενυδατικές κρέμες έχουν ως κύριο συστατικό το λάδι, το οποίο ενυδατώνει καλύτερα το δέρμα και ταυτόχρονα, δημιουργεί ένα αόρατο προστατευτικό στρώμα.

Η σύνθεσή τους αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα και προσφέρει άμεσα, ένα ανακουφιστικό αποτέλεσμα μαλακώνοντας το δέρμα. Πολύ συχνά, η πυκνότητά τους δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας ενάντια στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή «κλειδώνουν» την υγρασία στο δέρμα.

Με θρεπτικές ιδιότητες προσφέρουν άμεση και βαθιά ενυδάτωση, με λιγότερες πιθανότητες για εμφάνιση μικρο-ερεθισμών. Ιδανικές για τις ανάγκες του ξηρού δέρματος μπορούν να ανακουφίσουν γρήγορα, ακόμα και μια αφυδατωμένη επιδερμίδα.

Λειτουργούν ιδανικά σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και για αυτόν τον λόγο θεωρούνται η ιδανική φροντίδα για τις ανάγκες του δέρματος κατά τη χειμερινή περίοδο.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σέρνεστε κάθε πρωί; Εννέα top μυστικά για να ξυπνάτε γεμάτοι ενέργεια

xristiana

Ποια είδη μπύρας συμβάλλουν στην πρόληψη της άνοιας

xristiana

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα Έρχονται Στη Θεσσαλονίκη

xristiana