ΚεντρικήΟμορφιά

Ακμή: Τι να χρησιμοποιείτε και τι όχι για την αντιμετώπισή της

6/2/2024

Τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε, αν θέλετε να δείτε αποτελέσματα.

Αν είστε από εκείνες που αντιμετωπίζετε το όχι και τόσο ευχάριστο πρόβλημα της ακμής, θα έχετε δοκιμάσει πολλά συστατικά για να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας.

Αν «μπήκατε», όμως, τώρα στο «χορό» της ακμής δείτε παρακάτω ποια συστατικά συστήνουν οι ειδικοί για την αντιμετώπισή της, καθώς και ποια θεωρούν απαγορευτικά, ώστε να μην χειροτερέψει η εικόνα σας.

Φυσικά, η καλύτερη επιλογή που έχετε για το δέρμα σας είναι να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο. Παρόλα αυτά ακούστε και τις συμβουλές της η Δρ Sonia Khorana, γενικής γιατρού και γιατρού αισθητικής, όπως τις αποκάλυψε στη βρετανική Marie Claire.

Ποια συστατικά είναι πιο αποτελεσματικά για μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας με ακμή

Ελαιόλαδο για την ακμή

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά συστατικά για την αντιμετώπιση της ακμής, ποια, όμως, είναι τα πιο αποτελεσματικά ώστε να τα συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας με ακμή;

«Τα BHA όπως το σαλικυλικό οξύ είναι βασικό συστατικό για την ακμή», λέει η Dr Sonia. «Θα συνιστούσα να επιλέγετε ένα καθαριστικό που το περιέχει και να χρησιμοποιείτε ένα τονωτικό με σαλικυλικό οξύ δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Το σαλικυλικό οξύ βοηθά στην αντιμετώπιση της περίσσειας λιπαρότητας και στην αποσυμφόρηση των πόρων, γεγονός που βοηθάει πραγματικά στα σπυράκια».

Αν έχετε πραγματικά ευαίσθητο δέρμα με τάση ακμής; Η Dr. Sonia προτείνει να δοκιμάσετε αντί αυτού ένα AHA, όπως το γαλακτικό οξύ ή το μανδελικό οξύ, τα οποία είναι συχνά πιο ήπια. Όταν αντιμετωπίζετε ιδιαίτερα φλεγμονώδη ακμή και ενεργά ξεσπάσματα, η Dr Sonia προτείνει να αναζητήσετε καθαριστικά που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, το οποίο σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή.

Επιπλέον, συστατικά όπως η νιασιναμίδη που βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής λιπαρών ουσιών, το θείο για την απορρόφηση της περίσσειας λιπαρών ουσιών, το αζελαϊκό οξύ που είναι αντιφλεγμονώδες συστατικό και τα ρετινοειδή που αυξάνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος, όλα, σύμφωνα με τη Dr Sonia, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την ακμή. σ

Υπάρχουν συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται σε μια ρουτίνα περιποίησης για την ακμή;

Σημάδια ακμής

Γίνεται πολύς λόγος σχετικά με τα συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν κηλίδες και να επιδεινώσουν την ακμή, αλλά η Dr Sonia έχει μια συγκεκριμένη άποψη για τα πράγματα. «Δεν μου αρέσει πραγματικά να συμβουλεύω τους ανθρώπους να αποφεύγουν τα συστατικά ή να δαιμονοποιούν τα συστατικά», εξηγεί.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν δυσάρεστα συστατικά στην περιποίηση της επιδερμίδας σας, αλλά διαφορετικοί τύποι δέρματος ταιριάζουν σε διαφορετικά συστατικά».

Έχοντας πει αυτό, η Dr Sonia προτείνει να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν έλαιο καρύδας το οποίο είναι κομεδογόνο (μπορεί εύκολα να φράξει τους πόρους) και βούτυρο κακάο. Αλλά η καλύτερη συμβουλή της είναι να αναζητάτε προϊόντα χωρίς λιπαρές ουσίες και μη κομεδογόνα, τα οποία δεν θα φράξουν τους πόρους.

Όσον αφορά την ίδια τη ρουτίνα περιποίησης της ακμής η Dr. Sonia προτείνει να κρατάτε τα πράγματα απλά και να ακολουθείτε μια ρουτίνα τριών βημάτων τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Το τρικ με το σεσουάρ για απίστευτα λαμπερά μαλλιά

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 10/10

xristiana

Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης: Δωρεάν εξέταση για όλους

xristiana