ΚεντρικήΥγεία

Yoga στην εγκυμοσύνη: Τα οφέλη και έξι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

24/2/2024

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους επιλέγουν τη yoga ως έναν τρόπο να γυμνάζονται αλλά και να διατηρούν την ψυχική τους ισορροπία.

Τα οφέλη της yoga στην εγκυμοσύνη

Ανακουφίζει από πόνους στο σώμα. Οι ασκήσεις της yoga γυμνάζουν όλο το σώμα, δυναμώνουν τους μύες και βοηθούν στην ανακούφιση από πόνους στην πλάτη και τη μέση.

Μειώνει το στρες και τα συμπτώματα κατάθλιψης. Ο συνδυασμός άσκησης και συγκεκριμένων τεχνικών αναπνοής βελτιώνει μεταξύ άλλων τη διάθεση και μειώνουν το άγχος.

Προετοιμάζει το σώμα για τον τοκετό. Και αυτό όχι μόνο λόγω των τεχνικών αναπνοής που αποτελούν βασικό κομμάτι της yoga, αλλά και λόγω της ευλυγισίας που προσφέρουν οι ασκήσεις της.

Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Οι ασκήσεις yoga ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος προς την καρδιά το οποίο σημαίνει ότι ακόμα περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταξύ άλλων μεταφέρουν οξυγόνο στο αίμα, πηγαίνουν στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.

«Kατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλάζει το κέντρο βάρους, μετατοπίζεται εμπρός κι έτσι χρειάζεται να ξαναεκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλο με ασκήσεις ισορροπίας» εξηγεί η Ξένια Ντόβα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Δασκάλα της Yoga, Yoga για εγκύους.

Όπως τονίζει, είναι σημαντικό πριν ξεκινήσετε τις ασκήσεις να πάρετε την έγκριση του γιατρού σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συζητήσει το πρόγραμμα άσκησης μαζί του και ότι είναι το κατάλληλο για εσάς.

Πόσες φορές την εβδομάδα είναι καλό για μία έγκυο να κάνει yoga;Σύμφωνα με την Ξένια Ντόβα οι περισσότερες κάνουν δύο φορές την εβδομάδα, αλλά μία μέλλουσα μαμά μπορεί να κάνει και κάθε μέρα ή κάθε φορά που το έχει ανάγκη. «Οι ασκήσεις είναι κατάλληλες για όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν μέλλουσες μαμάδες που έρχονται μέχρι και λίγο πριν γεννήσουν!» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε παλιότερη συνέντευξή της στο Mothersblog.grΈξι ασκήσεις yoga για εγκύουςΗ yoga βοηθά στην αναπνοή και στη χαλάρωση, γεγονός που με τη σειρά του μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τις φυσικές απαιτήσεις της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της μητρότητας.Η Ξένια Ντόβα δείχνει έξι ασκήσεις yoga που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

DiscoverEU: Νέος κύκλος δωρεάν εισιτηρίων σε νέους και νέες 18 ετών για να ανακαλύψουν την Ευρώπη!

xristiana

Heraklion Arts and Culture

xristiana

Γενικά αίθριος καιρός – Πού αναμένονται τοπικές βροχές

xristiana