ΚεντρικήΟμορφιά

Winter beauty tips: 7 μυστικά για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από το κρύο!

2/2/2024

Το κρύο, ο ψυχρός αέρας αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα σίγουρα δεν βοηθούν την επιδερμίδα σου να διατηρήσει τα επίπεδα υγρασίας που χρειάζεται για να παραμένει όμορφη και λαμπερή. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να στερούν από το δέρμα σου την απαραίτητη ενυδάτωση και έτσι αυτό να γίνεται πιο ξηρό και αφυδατωμένο.

Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Να ανανεώσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου με πλούσιες και δραστικές φόρμουλες και να ακολουθήσεις ευλαβικά 6+1 χρήσιμες συμβουλές που θα διατηρήσουν την επιδερμίδα σου καλά ενυδατωμένη και στο κρύο του χειμώνα!

Winter beauty tips: Με αυτά τα κόλπα θα κρατήσεις το δέρμα σου όμορφο και υγιή στο κρύο του χειμώνα

  1. Χρησιμοποίησε ένα αφυγραντήρα. Η ευεργετική λειτουργία του θα κρατήσει το δέρμα σου καλά ενυδατωμένο αποτρέποντας τυχόν ξηρότητα και αφυδάτωση.
  2. Απόφυγε τα ζεστά ντους. Ακόμη και όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν φρόντισε να περιορίζεις τα καυτά ντους προτιμώντας το χλιαρό νερό, γιατί το ζεστό νερό απορροφά τα φυσικά έλαια στο δέρμα σου με αποτέλεσμα να δημιουργεί ξηρότητα.
  3. Κράτα το δέρμα σου καλά ενυδατωμένο εφαρμόζοντας πλούσιες ενυδατικές κρέμες προσώπου και θρεπτικές λοσιόν σώματος. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις την αφυδάτωση.
  4. Δώσε στα χείλη σου θρέψη και βαθιά ενυδάτωση. Ειδικά αυτήν την εποχή που το κρυο και η υγρασία κυριαρχούν είναι πολύ σημαντικό να κρατάς τα χείλη σου σωστά ενυδατωμένα για να αποφύγεις και τα σκασίματα.
  5. Μην αμελείς τη φροντίδα των χεριών σου. Εάν τα χέρια σου αφυδατώνονται και σκάνε με το παραμικρό εφάρμοζε τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας μια πλούσια ενυδατική κρέμα χεριών που θα τα θωρακίσει από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.
  6. Στοχευμένη φροντίδα. Eπίλεξε προϊόντα για την καθημερινή σου περιποίηση με δραστικά συστατικά όπως, το υαλουρονικό οξύ, ceramids ή και πεπτίδια, που προσφέρουν έξτρα ενυδάτωση στο δέρμα σου διατηρώντας την υγρασία στο δέρμα σου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πηγή: https://www.youweekly.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Έρευνα: Η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

xristiana

Ψυχικές Διαταραχές: Η βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο για τα παιδιά

xristiana

ΥΠΕΝ: Δύο χρόνια παράταση στο καθεστώς για τα «Απάτητα Βουνά»

xristiana