25/2/2024
Υλικά
Για τη βάση
180 γρ. μπισκότα με κακάο και καρύδα
90 γρ. βούτυρο
20 γρ. τριμμένη καρύδα
Για τη μους
350 γρ. ρικότα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. γάλα καρύδας
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. ζελατίνη
Για να διακοσμήσουμε
Νιφάδες καρύδας για γεύση
φρέσκια καρύδα για γεύση
1 κλωνάρι φρέσκια μέντα
Εκτέλεση
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, σπάμε τα μπισκότα κακάο, προσθέτοντας την τριμμένη καρύδα και στη συνέχεια μεταφέρουμε τα πάντα σε ένα μπολ. Λιώνουμε απαλά το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα, ανακατεύοντας ξανά.
Στρώνουμε μια φόρμα για κέικ με χαρτί ψησίματος και μεταφέρουμε το μείγμα, ισιώνοντάς το με το πίσω μέρος του κουταλιού για να αποκτήσουμε μια λεία και ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετούμε τη βάση στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
Αφήνουμε τη βρώσιμη ζελατίνη να μουλιάσει για 10 λεπτά σε πολύ κρύο νερό. Παίρνουμε μια κουτάλα κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τη βρώσιμη ζελατίνη και τη διαλύουμε στην κρέμα ανακατεύοντας και μετά την αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε τη ρικότα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και τη μικρή ποσότητα κρέμας με τη ζελατίνη. Κρατάμε την κρέμα στην άκρη.
Χτυπάμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο, με ένα σύρμα (δηλαδή τη χτυπάμε αλλά χωρίς να γίνει εντελώς συμπαγής). Τώρα προσθέτουμε στην κρέμα τη ρικότα, απαλά για να μην αποσυναρμολογηθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και το αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Αφαιρούμε απαλά τη φόρμα και μεταφέρουμε το cheesecake σε βάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος.
Το cheesecake καρύδας είναι έτοιμο. Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε και προσθέτουμε στην επιφάνεια την καρύδα και μερικά φύλλα μέντας.
Πηγή: https://jenny.gr