19/2/2024
Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού κέιλ, χοντροκομμένο
- 1/4 φλ. τσαγιού ωμά καρύδια
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 φύλλα σφολιάτα, αποψυγμένη
- 1 αυγό, χτυπημένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε μια μικρή κατσαρόλα με νερό σε βρασμό.
Βήμα 2
Προσθέστε το κέιλ και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει καταπράσινο και να μαραθεί ελαφρώς, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το, αφήστε το να κρυώσει και πιέστε τα περιττά υγρά.
Βήμα 3
Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε το ξεπλυμένο κέιλ, τα καρύδια, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 4
Ανοίξτε ένα φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Βήμα 5
Απλώστε το πέστο ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες.
Βήμα 6
Τοποθετήστε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο ζύμης, πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους.
Βήμα 7
Κόψτε τη ζύμη στη μέση και στη συνέχεια σε λωρίδες.
Βήμα 8
Στρίψτε κάθε λωρίδα αρκετές φορές και τοποθετήστε την σε ένα ταψί.
Βήμα 9
Ανακατέψτε ένα χτυπημένο αυγό με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και αλείψτε τα στριφτάρια με το αυγό.
Βήμα 10
Ψήστε 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν..
Πηγή: https://www.newsbeast.gr