ΚεντρικήΥγεία

Πώς θα χάσετε κιλά και θα μειώσετε τη φλεγμονή μετά τα 40

21/2/2024

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας αλλάζει, το ίδιο και οι  ανάγκες του. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς θα το προστατέψουμε από τη φλεγμονή και τα επιπλέον κιλά.

‘Ενας από τους  κινδύνους που αντιμετωπίζουμε όσο μεγαλώνουμε είναι η χρόνια φλεγμονή και το λίπος που συσσωρεύεται.

Η ζάχαρη για παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία σας ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέχετε την πρόσληψη ζάχαρης καθώς γερνάτε και διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο χρόνιας φλεγμονής.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Για όσους είναι άνω των 40 ετών και θέλουν να μειώσουν τη φλεγμονή και να χάσουν κάποια περιττά κιλά, μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές που μπορούν να υιοθετήσουν είναι να κόψουν ορισμένα ζαχαρούχα τρόφιμα από τη διατροφή τους.

Η ειδικός σε θέματα υγείας Jeanette Kimszal, RDN θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε μερικές από τις χειρότερες επιλογές. Όπως ανέφερε στο Shefinds.com μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να κόψετε τα αναψυκτικά, τα γλυκά, τα αρτοσκευάσματα, τα δημητριακά πρωινού, το ζαχαρούχο γιαούρτι και ορισμένες μπάρες καθώς μεγαλώνετε.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους καθεμιάς από αυτές τις τροφές με ζάχαρη—και δείτε με τι να τις αντικαταστήσετε

Οι τροφές

  1. Αναψυκτικά και ζαχαρούχα ποτά
  2. Γλυκλα
  3. Κέικ, μπισκότα και αρτοσκευάσματα
  4. Δημητριακά πρωινού
  5. Γιαούρτι
  6. Energy bars

1. Αναψυκτικά και ζαχαρούχα ποτά

Τα αναψυκτικά και άλλα ζαχαρούχα ποτά είναι γνωστά για τις φλεγμονώδεις ιδιότητες τους και τη συμβολή τους στην αύξηση βάρους. Σύμφωνα με την Kimszal, «τα αναψυκτικά και τα ζαχαρούχα ποτά συνδέονται με φλεγμονές και αύξηση βάρους». Αντί αυτές τις ανθυγιεινές επιλογές, προτείνει εναλλακτικές λύσεις με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως φυσικά αρωματισμένο αναψυκτικό, νερό με γεύση φρούτων ή αφεψήματα από βότανα. Αυτές οι εναλλακτικές όχι μόνο ενυδατώνουν αλλά μας προσφέρουν και απολαυστικές γεύσεις χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.

2. Γλυκά

Τα γλυκά, αν και δελεαστικά, προσφέρουν ελάχιστη έως καθόλου θρεπτική αξία και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην υγεία σας. Η Kimszal εξηγεί«Τα γλυκά και τα ζαχαρωτά είναι σχεδόν φτιαγμένο από ζάχαρη χωρίς καθόλου θρεπτικές διατροφικές ιδιότητες». Η κατανάλωση γλυκών μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, προβλήματα υγείας του εντέρου και οδοντικά προβλήματα. Αντίθετα, ικανοποιήστε την ανάγκη σας για γλυκό σας με φρούτα όπως μούρα, μήλα, καρπούζι ή ανανά. Αυτά τα φρούτα παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μαζί με μια φυσικά γλυκιά γεύση.

3. Κέικ, μπισκότα και αρτοσκευάσματα

Η κατανάλωση κέικ, μπισκότων και αρτοσκευασμάτων μπορεί να συμβάλει στη φλεγμονή και στην αύξηση βάρους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ραφιναρισμένη ζάχαρη, επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ανθυγιεινά λίπη. «Αν καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα από αυτά τα τρόφιμα, σκεφτείτε να τα αντικαταστήσετε με σπιτικά αρτοσκευάσματα, όπου ελέγχετε την ποσότητα ζάχαρης και άλλων συστατικών που περιέχονται σε αυτά», προτείνει η ειδικός. Η επιλογή λιγότερο επεξεργασμένων προϊόντων με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και ανθυγιεινά λιπαρά είναι επίσης καλή ιδέα.

4. Δημητριακά πρωινού

Αν και μπορεί να είναι βολικά, πολλά δημητριακά πρωινού είναι γεμάτα με ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, που μπορεί να οδηγήσουν σε παχυσαρκία και φλεγμονώδεις ασθένειες. Αντίθετα, η Kimszal προτείνει να επιλέξετε νιφάδες βρώμης με κανέλα και φρέσκα φρούτα. Αυτή η επιλογή παρέχει φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, απαραίτητες για την οικοδόμηση μυών και τη διαχείριση βάρους.

5. Γιαούρτι

Το γιαούρτι, που συχνά κυκλοφορεί στο εμπόριο ως υγιεινή επιλογή, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι γεμάτο με ζάχαρη, αναιρώντας τα πιθανά οφέλη για την υγεία. Η Kimszal συμβουλεύει να επιλέξετε απλό γιαούρτι και να προσθέσετε τα δικά σας φρούτα για φυσική γλυκύτητα. Με αυτόν τον τρόπο, ελέγχετε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη ενώ απολαμβάνετε τα πρωτεϊνικά οφέλη του γιαουρτιού. Το ελληνικό γιαούρτι, ειδικότερα, προσφέρει πολλά φανταστικά οφέλη.

6. Energy bars και Granola

Ενώ οι μπάρες ενέργειας και granola μπορεί να φαίνονται βολικά σνακ, μπορεί να είναι γεμάτες ζάχαρη. Ψάξτε για μια μπάρα που έχει τουλάχιστον 3 γραμμάρια φυτικών ινών και 10 γραμμάρια πρωτεΐνης. Βεβαιωθείτε ότι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη δεν είναι μεγαλύτερη από την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, λέει η Kimszal. Επιπλέον, επιλέξτε μπάρες που έχουν φυσικά γλυκαντικά συστατικά από φρούτα ή σκεφτείτε να φτιάξετε τις δικές σας για να ελέγξετε την περιεκτικότητα τους σε ζάχαρη.

Πηγή: https://www.oloygeia.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ρεύμα: Υπερκέρδη άνω από 2 δισ. στη μάχη «κατάσβεσης» των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος

xristiana

Vegan μπιφτέκια με σπανάκι και μπρόκολο

xristiana

Τι πρέπει να τρώτε με βάση την ομάδα αίματος σας – Πόσο αποτελεσματική και ασφαλής είναι αυτή η δίαιτα

xristiana